Kılıçdaroğlu’ndan vatandaşlara sandık çağrısı: Yetkiyi verin düzelteceğiz

Kılıçdaroğlu’ndan vatandaşlara sandık çağrısı: Yetkiyi verin düzelteceğiz
26 Aralık 2018 08:42

Kılıçdaroğlu, AK Parti’ye ekonomi, demokrasi ve ifade özgürlüğü üzerinden yüklendiği konuşmasında “Türkiye’nin durumu nasıl düzelir? Yetkiyi verin düzelteceğiz. Türkiye’de bir bahar havası estireceğiz” dedi

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında AK Parti iktidarına sert eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu konuşmasında özetle şunları kaydetti:

 

 

İNÖNÜ BİR KAHRAMAN: İsmet İnönü’yü 45. ölüm yıl dönümü dolayısıyla andık. İnönü Lozan’ın kahramanıdır. O aynı zamanda bir Osmanlı paşasıdır. Savaş, ölüm, yoksulluk nedir bilir. Bir kahramandır. Mustafa Kemal’e saldırmak isteyenler İnönü üzerinden yola çıkıyorlar.

 

 

HADDİNİ BİLECEKSİN: Sanatçılar gücün önünde eğilmezler. Gücün önünde eğilene zaten sanatçı denmez. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen iki değerli sanatçımız… Efendim, ‘Beni kimse eleştiremez’. İyi de sen kimsin? Efendim, ‘Ben Cumhurbaşkanıyım beni kimse eleştiremez’. İyi de kim sana Cumhurbaşkanı diyor? Zorla sana Cumhurbaşkanı diyorlar. Sen o koltuğa meşru bir seçimle gelmedin. Müjdat Gezen demiş ki, ‘Haddini bil’. Vay, ‘Sen bana nasıl haddini bil dersin’. Haddini bileceksin sen de. Ve çıkıyorsunuz, ‘Yargıda hesabını vereceksiniz, size göstereceğiz’ diyorsunuz. Talimat veriyorsunuz. Hitler de o talimatı veriyordu.

 

 

CUMHURBAŞKANIM DEĞİLSİN: Bir partinin genel başkanısın. Benim Cumhurbaşkanım değilsin. Efendim ‘Seçimle geldim’. Nasıl seçimle geldiğini gayet iyi biliyorum. Zorbalığı, estirdiğin korkuyu gayet biliyorum. Ders verecekmiş bize. ‘Sanatçı müsveddesi’ demiş. Müsveddenin ne olduğunu öğrenmek istiyorsan aynaya bak.

 

 

MHP ELEŞTİRİSİ: 2019 bütçesi kabul edildi. Nasıl kabul edildi? MHP’nin verdiği oylarla kabul edildi. Tefecilere hizmet eden bir bütçedir. Beni üzen milliyetçilikle yola çıkanların, tefecilere hizmet edenlerle aynı kulvarlarda yürümesidir.

 

 

SESİMİ KESMEM: Bu bütçe asgari ücretlilere ne getirdi? 2 bin 20 lira açıklamışlar. Niye 2 bin 200 lira değil. Onu da Kılıçdaroğlu 2 bin 200 lira dedi, acaba buna denk getirirsek sesini keser mi? Kesmem, 2 bin 200 lirayı CHP’nin bütün belediyelerinde 1 Ocak’tan itibaren uygulayacağız.

 

 

OYUNU VERECEKSİN: 275 bin taşeron işçisi var en az. Eğer kadro istiyorsanız, güzel bir Türkiye istiyorsanız yolunuz bellidir, oy vereceğiniz parti halkın partisidir. Gelip oyunu vereceksin. Kahramanmaraş’ta bin geçici işçi alınacak, başvuran 11 bin kişi. Kahramanmaraş, ‘AK Parti’ye oy vereceğim’ diyor. Ver kardeşim daha çok sürünürsün.

 

 

AL TAKKE VER KÜLAH: Dışarıdan yönetilen bir iktidarla karşı karşıyayız. Şimdi yeni bir tezgâh kurdular. (İsrail Başbakanı) Netanyahu’ya, ‘sen Erdoğan’ı kötüle, Erdoğan da seni kötülesin’ diyorlar. ‘Al takke ve külah ben İsrail’i sen Türkiye’yi kandırırsın’. Sen bu kadar İsrail’e kızıyorsan, damadını niye gönderdin İsrail’e? Neyin pazarlığını yapıyordu? Türkiye’nin sömürülmesi üzerine kurulan bir tezgâhla karşı karşıyayız.

 

 

KİBİR ABİDESİ: Saraydaki kibir abidesi bas bas bağırıyor. ‘Kişi başına milli geliri 11 bin dolara çıkardık’ diyor. Madem 11 bin dolar ise beş kişilik bir aileye 55 bin dolar para gelmesi lazım. Yılda 291 bin, ayda 24 bin lira yapıyor. Madem kişi başı gelir aylık 24 bin lira ise benim bu param nerede? Kim yedi bu parayı? Haramilere hizmet eden bir iktidar var. Türkiye iliklerine kadar sömürülüyor. Sömürenlerin başında kibir abidesi geliyor.

 

 

KAZANACAĞIZ: Türkiye’nin durumu nasıl düzelir? Biz düzelteceğiz. Yetkiyi verin düzelteceğiz. Martta sandıklara gideceğiz 1 Nisan’dan itibaren Türkiye’de bir bahar havası estireceğiz. Ekrem İmamoğlu İstanbul’da, Mansur Yavaş Ankara’da, Zeydan Karalar Adana’da, Muhittin Böcek Antalya’da, Mersin’de, Bursa’da kazanacağız. Her yerde kazanacağız.

 

 

‘Feriştahın gelse beni susturamaz’

 

 

“Biz konuşunca tahammül edemiyorlar. Arka arkaya dava açıyorlar. Acaba Kılıçdaroğlu’nu susturabilir miyiz diye? Sen değil senin feriştahın da gelse susturamaz. İkinci yüz günlük eylem planında, obezite ile mücadele için 30 obezite merkezinin açılması… Nerede açılacak, sarayda açılacak. Vatandaşın karnı aç kardeşim. Obezite merkezi açacakmış beyefendi. Saray ve çevresinde obezite merkezi açacaklar. Böylece, haram yediklerini kusmasınlar diye.”

 

 

‘4 bin TL’lik çay içiyor’

 

 

“Esnafın durumu nedir? O daha da felaket. Suriyeli dükkan açar vergi vermez, bizimki vergi verir. Sonra der ki bununla rekabet et. Benim görevim öncelikle kendi esnafımın hakkını korumaktır, ben bunu savunuyorum. Git bakalım esnaf ne düşünüyor? Gidemez, saraydan çıkamaz, giderse de 3 bin kişiyle gider. O da yetmiyor tepede de helikopterler olacak. Kilosu 4 bin liralık çay içen adam esnafın derdini anlar mı?”

 

 

‘Yatacak yerleri yok’

 

 

“Çalışanların yüzde 40’ı asgari ücretle geçiniyor. Bu bütçe asgari ücretin altında çalışan 1 milyon 800 kişiye bir şey veriyor mu? Hiç bir şey vermiyor. Bunların sözcüsü biziz. Ben diyorum ya bunların yatacak yerleri yok. Saraya teslim oldular.”

 

 

Hakaret davası yeniden görülecek

 

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında, 29 Ekim 2013’te Ankara Tandoğan Meydanı’ndaki konuşmasında, o dönem Başbakanlık yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “hakaret ettiği” gerekçesiyle açılan ve asliye ceza mahkemesince Kılıçdaroğlu’nun yeniden milletvekili seçilmesi nedeniyle durdurulan davanın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine yeniden görülmesi kararlaştırıldı.