Kılıçdaroğlu’ndan ‘ters köşe’ yorumu: Başbakan’ın anlaşılan kafasında bir şey yok

Kılıçdaroğlu’ndan ‘ters köşe’ yorumu: Başbakan’ın anlaşılan kafasında bir şey yok
23 Nisan 2014 23:41

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı’yla ilgili Erdoğan’ın “hepiniz ters köşe olabilirsiniz” açıklamasını “henüz kafası boş” sözleriyle değerlendirdi.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de verilen 23 Nisan Resepsiyonu’nda gündeme dair açıklamalar yaptı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun 23 Nisan konuşması sırasında Berkin Elvan eylemi yapan iki çocuğun gözaltına alınmasını değerlendirdi. Yaşananların acı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Çoçuk tutuklanır mı arkadaşlar? Demokrasilerde böyle bir şey olur mu? Çoçukların sevgiye ihtiyacı var, şiddete değil. O çocukları siz şimdiden alıyorsunuz, şiddete baskıya alıştırıyorsunuz.”

 

“ERDOĞAN KARARINI VERMEMİŞ”

 

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili gazetecilere ‘yine ters köşe olabilirsiniz’ açıklamasını değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Önce ne söylediğini bilmesi lazım. Ne söylediğini anlatması lazım. Sağının solunun olmadığını söylediğine göre kafasında bir şey yok. Öyle anlaşılıyor” dedi.

 

Abdullah Gül’ün siyaset planım yok açıklamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Gül’ün açıklaması çok açık aslında. Bu konuda bir yoruma gerek yok” diye konuştu. Kılıçdaroğlu CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacağı sorusuna “diğer partilerin açıklama tarihleriyle hemen hemen aynı” diyerek yanıt verdi.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na, 24 Nisan Sözde Ermeni Soykırımı Anma Günü öncesinde Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklama da hatırlatıldı. Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili açıklamayı CHP Sözcüsü Haluk Koç’un yapacağını dile getirdi.

 

KARAR 2 MAYIS’TAN SONRA

 

Kılıçdaroğlu, Geçen günlerde katıldığı bir programda partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nda değişikliğe gidecekleri yönünde sinyaller vermişti. “MYK’da değişiklik olacak mı?” sorusu üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, kararı gerçekleşecek il başkanları toplantısı sonrası alacaklarını söyledi. CHP Kurultayı’yla ilgili iddialara da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, şunları dedi:

 

“İl başkanlarını bir dinleyeceğim. Milletvekillerin dinledik, parti meclisi üyelerini dinledik. Şimdi il başkanlarını dinleyeceğiz. Sonra kadın kollarını dinleyeceğim. 2 Mayıs’ta da onları dinleyeceğim, öyle karar vereceğiz.”

 

Kaynak: Deniz AYHAN/Sözcü