Kılıçdaroğlu’ndan Suriye değerlendirmesi “Bu bir umuttur”

Kılıçdaroğlu’ndan Suriye değerlendirmesi “Bu bir umuttur”
14 Eylül 2013 19:09

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ve Rusya’nın Suriye’nin elindeki kimyasal silahların yok edilmesi konusunda anlaşmaya varmasıyla ilgili olarak “Bu bir umuttur. Suriye’de kardeşlerin birbirlerini öldürmeleri umuyorum bununla son bulur” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın milletvekili Bülent Tezcan’ın kızının Kuşadası’ndaki düğünün katılmak için uçakla İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na geldi. Havaalanı çıkışında basın mensuplarının ABD ve Rusya Suriye’nin kimyasal silahları teslim etmesi konusundaki anlaşması konusuyla ilgili değerlendirme yapmasını istemesi üzerine “Bu bir umuttur. Suriye’de kardeşlerin birbirlerini öldürmeleri umuyorum bununla son bulur. Arkadan Cenevre süreci geliyor. Orada öncelikle ateşkes ilan edilip, barış sağlanırsa sanıyorum bundan en karlı çakacak ülkelerin birisi de Türkiye olacaktır” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, daha önce bu öneriyi yaptıklarını, hayata geçmiş olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Açıklamaların ardından Kılıçdaroğlu ve CHP’nin kurmayları minibüsle Kuşadası’na gitti.