Kılıçdaroğlu’ndan Şişli’ye müdahale!

Kılıçdaroğlu’ndan Şişli’ye müdahale!
16 Aralık 2014 22:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli’de bir süredir devam eden gerginliği bitirdi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Şişli Belediyesi’nde bir süredir devam eden gerginliği bitirdi. İnönü- Emir Sarıgül gerginliğinde son olarak Mustafa Sarıgül “Belediye başkanı Meclis’in kararlarına uymalı” sözleriyle oğlu Emir Sarıgül’e destek vermiş, Başkan Hayri İnönü ise Mustafa Sarıgül’ün bu çıkışına “Sarıgül döneminde kamu kaynakları çarçur edilmiş, belediyemiz ağır bir borç yükü altına sokulmuştur” açıklamasıyla sert karşılık vermişti.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli’de uzun süredir devam eden gerginliğin tarafları olan Hayri İnönü ile Belediye Başkan Vekili Emir Sarıgül’ü Ankara ‘da dinledi. CHP liderinin talimatı üzerine TBMM’ye gelen İnönü ile Sarıgül, Şişli’deki sorunlara ilişkin düşüncelerini liderleriyle paylaştı. Kılıçdaroğlu, İnönü ve Sarıgül’ün görüşmesi bir saatten fazla sürdü.

 

EMİR SARIGÜL TEHDİT HABERLERİNİ YALANLADI

 

Kılıçdaroğlu görüşmede kamuoyuna ve medyaya yansıyan tüm iddiaları taraflara sordu. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü tehdit edilmediğini, medyada konuya ilişkin yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

 

Şişli Belediye Başkan Vekili Emir Sarıgül ise Kılıçdaroğlu’nun sorularına ayrıntılı bir şekilde yanıt verdi. Kılıçdaroğlu tarafları dinledikten sonra, yaşanan gerilime noktayı koydu. Kılıçdaroğlu, Şişli’ye birlik beraberlik içinde hizmet vermeleri gerektiğini söyledi.

 

HAYRİ İNÖNÜ İSTİFA ETMEYECEK

 

Hayri İnönü’nün iddiaların aksine istifa etmeyeceği ve görevine devam edeceği belirtildi. Uzlaşmanın sağlanmasının ardından İnönü ve Sarıgül aynı uçakla İstanbul ‘a döndü.

 

EMİR SARIGÜL: UYUMLU ÇALIŞMALARIMIZ SÜRMEKTEDİR

 

Emir Sarıgül, yaptığı açıklamada, “CHP Bayrağı’nı 2015 Haziran’ın da burca dikmek için Genel Başkanı’mızın ve İstanbul Örgütümüzün emrinde var gücümle çalışacağım. Şişli’de sevgi kazanacak diyerek çıktığımız yolda. Uyumlu kararlı verimli çalışmalarımız Genel Başkanı’mız Kılıçdaroğlunun sarsılmaz desteği ile sürmektedir” dedi.