Kılıçdaroğlu’ndan saldırı açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan saldırı açıklaması
26 Mayıs 2015 11:53

Kılıçdaroğlu, CHP li adaya silahlı saldırı olayıyla ilgili konuştu.

 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Adana Milletvekili birinci sıra adayı Elif Doğan Türkmen’in saldırıya uğramasıyla ilgili Konya’ya gelirken özel uçağında Doğan Haber Ajansı’na bilgi verdi.

 

 

Kılıçdaroğlu, 10 kişilik özel uçağına konuk olan Doğan Haber Ajansı Muhabiri Ümit Kozan’ın sorusu üzerine, CHP Adana Milletvekili birinci sıra adayı Türkmen’in saldırıya uğramasıyla ilgili şunları söyledi: “Olayın ayrıntıları şuanda soruşturuluyor. Sabah bilgi aldım. Milletvekili adayımız şuan hastanede hayati bir tehlikesi yok bir toplantıdan çıkışta saldırıya uğradığı söylendi daha önce bütün milletvekillerimizi, adaylarımızı parti örtgütlerimizi provakasyonlara karşı uyarmıştım bu tür saldırılar, provakasyonlar olabilir diye hepimiz soğukkanlılığımız korumalıyız ve 8 Haziran sabahına hazırlıklı olmalıyız. İktidar failleri süratle yakalayıp adalete teslim etmek zorundadır. Bunu da kendilerinden bekliyoruz. Seçime doğru bu tür provakasyonların artacağını daha önce söylemiştim. Gerçekten bu tür provakasyonlar olabilir tehdit şantaj olabilir. Bütün bunlara karşı soğukkanlılığımızı korumak zorundayız.

 

 

Çünkü biz iktidar olmak istiyoruz. Ülkede bu tür olayların olmaması huzurun olması için çaba harcıyoruz. Dolayısıyla bu tür provakasyonlar kimin işine yarar bilmiyorum. Ama sonuçta bir seçim süreci yaşıyoruz, seçim sürecinin herhangi bir olay olmadan sonuçlanmasını istiyoruz. Bu tür provakasyonlar iktidar tarafından da değerlendirilmeli ve failleri süratle yakalanıp adalete teslim edilmelidir. Eğer bu yapılabilirse ikinci bir provakosyon yapılabilme ihtimali daha az olur.” dedi.

 

 

Kılıçdaroğlu, daha sonra Konya’ da Elif Doğan Türkmen ile telefonda görüştü, sağlık durumunun iyi olduğunu, yarından itibaren çalışmalarına devam edeceği haberini aldığını söyledi.