Kılıçdaroğlu’ndan referandum teklifi!

Kılıçdaroğlu’ndan referandum teklifi!
28 Şubat 2017 14:26

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: imdi tuturmuşlar Rakka’ya gireceğiz. Rakka’ya bu ülkenin çocukları gitsin mi gitmesin mi? Gidelim soralım millete!

 

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP lideri hükümete iki referandum teklifinde bulundu.

 

 

 

CHP liderinin konuşmasının satırbaşları şöyle:

 

 

Aziz Kocaoğlu’nda niye rahatsızlık duyuyorlardı. İzmir’in kredi nıtunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kredi notunda iyi. Sağır kulaklar duysun. Ankara ve İstanbul’da metro yapıyırlardı. Yapamdılar havlu attılar. Ulaştırma Bakanlığı yapıyor şimdi. İzmir ben yapacağım diyor. Bu başarı küçük başarı değil. Aziz Kocaoğlu’nun bu başarılarından dolayı yargılanması gerekiyordu. Şimdi de beraat etti.

 

 

 

28 ŞUBAT’A DA 20 TEMMUZ DARBESİNE DE…

 

 

Bugün 28 Şubat. Postmadorn darbe yaşamıştık. Bazı kişilerin ya inançları ya da siyasi fikirleri dolayısıyla devletin dışımna itilmişti. Herkesin görüşüne, inancına, kimliğine saygımız var. Devlet hizmet eder dizayn etmez.

28 Şubat darbesine ne kadar karşıysak 20 Temmuz darbesine de o kadar karşıyız.

28 Şubat’ta 3527 öğretmen ihrtaç edildi. 20 Temmuz darbesinden sonra 30 bin 470 öğretmen ihraç edildi. 150’yi aşkın gazeteci hapiste, iddianameler hazırlanmıyor.

İhraç edilen kamu personeli sayısı 127 bin kişiyi aştı. Hapishaneler dolu. Mağdur ailelerin sayısı 1 milyonu aştı. Biz mağdura sahip çıkıyoruz, darbecilere değil.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda görevli bir asker. 13 yıl Doğu ve Güneydoğu’da görev yapmış. Eşi kanser hastası. Sosyal güvenliği yok eşi tedavi göremiyor. 80 darbesinde de Ruhi su kanser hastasıydı. Pasaport verilmedi tedavi olmaya gidemedi. Aynı mantık. Bunların yaptığı 12 Eylül darbesiyle yapılanlarla aynı değil mi?

Mağdur ailelere sesleniyorum. Bizi neyle suçlarlarsa suçlasınlar sizin yanınızda olacağız. Hiç merak etmeyin.

 

 

15 YILDIR KÖMÜRE MUHTAÇLAR

 

 

Türkiye iyi yönetilmiyor. 15 yıldır iktidardalar. 15 yıl geçti insanlar hala kömüre muhtaçlar. 15 yıldır geliriniz artmadı mı? Geliri 3 kat arttırdık diyorlar. Kendilerinin geliri 6 kat arttı. Bu ailelere tabiki her türlü imkan sağlansın.

Ekonomide, dış politikada sorunlar var. 6,5 milyon işszimiz var. Kriz döneminden daha yüksek. Birileri için Türkiye cennet birileri için cehennem. Niye iki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Neden? İstikrar diyorlardı tek başına iktidar yapın diyorlardı. Daha byundan büyük istikrar mı olur. 15 yıldır hükümetsiniz istediğiniz yapıyorsunuz. 15 yılın sonunda işsizlik arttı.

 

 

İKİ REFERANDUM TEKLİFİ

 

 

Terörsüz bir bilgisayar demiştiniz ülke kan batağında. Bütün komşularımızla aramızı bozdunuz. 4 milyondan az değil ülkemizdeki Suriyeli sayısı! Bizim gençlerimiz Suriye’de Suriye için şehit oluyor! Anadolu’nun garip çocukları Suriye’de şehit düşüyor onların çocukları Suriye’de. Üstelik iş bulup çalışıyorlar. Bizim evlatlarımız işsiz onlar çalışıyor. İşsiz kardeşim hala isyan etmeyecek misin? Hala hayır demeyecek misin? 81 ilde Suriyeli var. Bakalım kamplarda. Yemeğini aşını verelim. İş yeri açıyor, esnafın yanında. Bizim esnaf vergi veriyor o vermiyor. Sen de hayır demeycek misin? Şimdi diyorlar ki Suriyelilere vatandaşlık hakkı vereceğiz. Niye vatandaşlık veriyorsun? İstiyorsa sözüm söz; Suriyelilere vatandaşlık verilsin mi verilmesin mi referanduma gidilsin!

Bizim vatandaşımız hastanede sıra bekler onlar beklemez. Sevgili kardeşim bu düzene hala hayır demeyecek misin? Şimdi tuturmuşlar Rakka’ya gireceğiz. Rakka’ya bu ülkenin çocukları gitsin mi gitmesin mi? Gidelim soralım millete!

 

 

KENDİ ÇOCUKLARINI VEKİL YAPACAKLAR

 

 

Bakkalın 18 yaşındaki çocuğu milletvekili olacak mı? Hayır! Bunlar kendi çocuklarına istikbal için bu düzenlemeyi getirdiler. Bunu itiraf ettiler. Askerlikten de muhaf tuttular. İşsizlik almış başını gidiyor. Milli Savunma Bakanı şu açıklamayı yapıyor: TSK’ya 30 bin personel alınacağını açıkladık diyor. 30 bin kişilik alım için 534 bin kişi başvurmuş bunun için sevniyor. 1 milyon kişi başvursa daha çok sevinecek! Akıl mantık alınacak şey değil. Bizim derdimiz bunlar.

Siz bütün komşularla dost olmak istediniz de parlamenter sistem mi engel oldu size? Siz eğitim sistemini düzelmek istediniz de parlamenter sistem mi engel oldu? Eğitimde içimizi acıtan bir rakam vermek isterim. BM’nin yayınladığı bilişim endeksi var. 2007’de 59. sıradaydık. Şimdi durum daha kötü.

Siz köprü yaptınız, yol yaptınız, baraj yaptınız da parlamenter sistem size engel mi oldu? Peki o zaman neden tek adam için evet desinler. Buldukları tek cevap var. Hayır oyu verenler teröristtir. İşin garip tarafı bunlar terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlar.

Bir parti başkanının seçtiği hakim nasıl karar verecek, nasıl tarafsız karar verecek?

 

 

BİR KİŞİ HATA YAPARSA FATURAYI 80 MİLYON ÇEKECEK

 

 

Akıl akıldan üstündür diye bir sözümü var. Beşer şaşar diye bir sözümüz de var. Aileden biri hata yaparsa faturayı aile öder. Tek adam rejiminde adam hata yaparsa faturayı 80 milyon öder. Diyorlar ki ‘Olur mu, hata yapan adamı oraya seçer mi?’ Yıllar yılı Orhan Gencebay’ın şarkısını dinledik: Hatasız kul olmaz. Bir kişiye devleti teslim ettiğinizde ne olacak biliyor musunuz? Bir kişiyi kandırırlarsa devleti 12 saatte ele geçirir. Kararname çıkarma yetkisi var. Bütün valiler, komutanlar, bütün müftüler, polis müdürüleri, amirleri bir kararname ile değiştirilebilir.