Kılıçdaroğlu’ndan MYK değişikliği değil ‘kurultay kararı’ bekliyoruz!

Kılıçdaroğlu’ndan MYK değişikliği değil ‘kurultay kararı’ bekliyoruz!
8 Ağustos 2018 09:26

CHP’de olağanüstü kurultay olsun mu olmasın mı, ne kadar imza toplandı, kaç delege imza verdi, kaç delege imzasını geri çekti tartışmaları sürerken bugün saat 11:00’de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu başkanlığında CHP MYK toplanacak.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

CHP MYK, CHP’nin önündeki olağanüstü kurultay isteyen oturma eylemi, kamu oyunun büyük çoğunun kurultay beklentisi, örgütün çatışma ortamı kısacası CHP’de kaos gölgesinde yapılacak.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MYK’da köklü değişiklik yaparak bu sürecin sonlanmasını amaçlasa da kamuoyunun ve CHP tabanının CHP’den beklentisi farklı.

 

Halkın Habercisi olarak her zaman doğruları söylemeyi amaç edindik ve kamuoyunun nabzını tuttuk. Bu nedenle Kılıçdaroğlu’na bir önerimiz var:

 

“CHP’yi bu kaos ortamından kurtarmak ve CHP içindeki barışı sağlamanın yanı sıra CHP’yi Türk milletinin umudu yapmak istiyorsanız tek çözüm kurultaydır.”

 

Kurultayın sadece CHP’yi kimlerin yöneteceğine karar veren gündemle toplanması değil, kurultayda CHP’nin vizyon belgesini oluşturacak politikaların belirlenmesinin yanı sıra  CHP tüzüğünün Avrupa standartlarında demokratik yapıya kavuşturacak, ön seçimin esas ve alternatifsiz tüzüğe yerleştirilmesi, olağanüstü kurultay çağrılarının siyasi partiler kanununun öngördüğü sınıra çekilmesi, üye yapısının sağlıklı ve gençleri kapsayacak şekilde düzenlenmesi, başarısız yöneticilerin koltuklara yapışmasının önüne geçilmesi gibi değişikliklerin öngörüldüğü gündemle ve sadece iki güne sıkıştırılmadan daha uzun süreli yapılmasına karar vermenizi bekliyoruz.

 

Ülkemizin ekonomik ve siyasal açıdan zor günlerden geçtiği bu süreci CHP’nin alternatif yerelde ve genelde iktidar adayı olabileceğini kurultayı toplayarak ve burada alınacak kararlarla Türk milletine gösterelim.

 

Kurultayı toplayarak CHP’de çatışmayı ortadan kaldırarak kardeşliğe, birlik beraberliğe, başarıya ulaşalım.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bu kararı alarak tarihi sorumluluğunu yerine getirmesini bekliyoruz.