Kılıçdaroğlu’ndan müfredat tepkisi: Atatürkçülüğü anlatmalıyız!

Kılıçdaroğlu’ndan müfredat tepkisi: Atatürkçülüğü anlatmalıyız!
20 Temmuz 2017 11:54

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın açıkladığı müfredat değişikliği ile ilgili “Değerler eğitimi, bir siyasi partinin değeri olarak ortaya çıkmaktadır. Buna karşı gerçek Atatürkçülüğü anlatmalıyız” dedi.

 

 

 

Rıfat Basaran / Hürriyet

 

 

Dün basına kapalı olarak yapılan CHP MYK’da Kılıçdaroğlu, müfredata ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Milli Eğitim, milliliğini kaybetmiştir. Atatürkçülüğün temelinde ilk olarak özgürlük ve bağımsızlığın, ikinci olarak bilime dayalı üretimin olduğunu anlatmalıyız.”

Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine CHP, bugün TBMM’de OHAL’in bir yıllık değerlendirilmesi için grup önerisi verecek ve vekiller, “20 Temmuz, sivil darbedir” cümlesine vurgu yapacak.

Kılıçdaroğlu, MYK’da “Bu ülkede adaleti yerleştirene kadar her alanda, sokakta, salonlarda, her yerde anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

MYK’da öğretmen Necmettin Yılmaz’ın PKK’lı teröristlerce öldürülmesinin ardından Tunceli’de 21 Temmuz’da yapılması planlanan teröre karşı tepki yürüyüşü de değerlendirildi. Yürüyüşe 20 milletvekilinin katılması benimsendi.