Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’e HAYIR mektubu

Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’e HAYIR mektubu
15 Mart 2017 22:31

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sahadaki çalışmalara destek olacak bir uygulamaya imza attı.

 

 

 

 

Kılıçdaroğlu kendi imzasıyla İzmir İl Örgütü’ne gönderdiği mektupta kentteki genç seçmenlere, mahalle muhtarlarına ve müftülere ‘hayır’ çağrısı yaptı.

 

 

Özgür TUĞRUL-CHP Lideri’nin gönderdiği mektuplar il örgütünden bin 296 mahalle muhtarına ve 83 bin 139 genç seçmen ile müftülerin adreslerine postalandı.

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasını taşıyan mektupta şu ifadeler yer aldı:

 

Sevgili genç arkadaşım. Anayasa değişikliği ‘tek adam rejimini’ getirmektedir. Bizler, huzur, güven ve mutlu bir gelecek istiyoruz. Bunun yolu daha çok demokrasi, daha özgür bir Türkiye’den geçer. Gençlik bu ülkenin hem bugünü hem de geleceğidir. Düşüncelerin özgürce ifade edilemediği, herkesin korktuğu bir ülkenin, bugünü de geleceği de olmaz.16 Nisan’da, sandıkta ülkenin geleceği yani demokrasi oylanacaktır. ‘Hayır’ demek için nedenlerimiz çok…’Evet’ demek için ise hiçbir makul sebebin yok… Sorun kimin başkan olup olmayacağı değil. Sorun, ‘kaderimizi kim olursa olsun tek kişinin eline bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız’ sorunudur. Biz hayır diyoruz. 17 Nisan günü de bu ülkede beraber yaşayacağız. Aramıza duvarlar örmeden, birbirimizi ötekileştirmeden, öfkeyi ve kavgayı büyütmeden, huzurlu, güvenli, geleceğe umutla baktığımız bir Türkiye istiyoruz.

 

 

MUHTARLARA DA HAYIR ÇAĞRISI

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu muhtarlara gönderdiği mektupta ise, muhtarların tercihlerini hayırdan yana kullanmalarını istedi. Mektupta şu ifadeler yer aldı: Başkana, milletin seçtiği Meclis’i, canı istediği zaman hiçbir gerekçe göstermeden fesih edebilme yetkisi vermek istiyorlar. Sizi, ya da ihtiyar heyetini kaymakamın hiçbir gerekçe göstermeden canı isteyince görevden alabilmesini ister misin? Başkan bir gece aklına esip, kararnameyle ‘bütün muhtarlıkları kaldırdım’ diyebilir. Bunu kabul eder misiniz?

 

cb252eff2f0ac739_440x662