Kılıçdaroğlu’ndan Fenerbahçe’ye tebrik

Kılıçdaroğlu’ndan Fenerbahçe’ye tebrik
26 Ağustos 2014 12:27

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Galatasaray’ı yenerek süper kupayı kazanan Fenerbahçe’yi kutladı, Süper Kupa maçının gelirinin yakınlarını kaybetmiş Soma’lı çocuklarımıza, kardeşlerimize bırakılmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu Soma Faciasında yaşamlarını yitiren madencilerin aileleri,çocukları yararına Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa maçını 3-2 kazanan Fenerbahçe’yi bir açıklama yaparak kutladı.
Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle ;

 

“Süper Kupa elbette çok, ama çok önemli, takımların müzelerinin başköşesine yakışan bir kupadır.

Ama, bu yıl kazanılan Süper Kupa’nın belki de kendisinden daha değerli, manevi bir özelliği daha vardır. Bu süper kupanın geliri, acısı, üzüntüsü hepimizin içinde yaşayan Soma faciasında hayatlarını kaybeden maden işçisi kardeşlerimizin çocuklarına, ailelerine katkı olacak.

Bu katkı elbette gidenleri geri getirmez ama böylesi hatırlamalar, sahiplenmeler bizim genlerimize işlemiş kardeşliğimizden, emekten, emekçiden yana olma, kederde, tasada, kıvançta beraber olma özelliğimizden kaynaklanmaktadır.

O nedenle bu onurlu duruş ve paylaşım spora da, sporculuğa da, Süper Kupayı alan Fenerbahçe’ye de, Fenerbahçe’ye penaltı atışları sonunda yenilen Galatasaray’a da çok yakışmıştır.

Bu vesileyle ligler başlarken Galatasaray’ı 3-2 yenerek Süper Kupayı kaldıran Fenerbahçe’nin sporcularını, FB Başkanı Azizi Yıldırım ile bu sezon büyük bir sorumluluk üstlenen Teknik patron İsmail Kartal ve başta taraftarları olmak üzere tüm Fenerbahçe ailesini kutlar, başarılarının devamını dilerim.”