Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yalan yanıtı!

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yalan yanıtı!
16 Ekim 2018 14:19

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşuyor.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

 

Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim. Bu ülkede CHP olduğu sürece hiç kimse bir gelecek endişesine kapılmasın. Hep beraber hangi görüşten olursa olsun hep beraber Türkiyeyi aydınlığa çıkaracağız

Dün gazetelerin birinci sayfalarında çok acı bir olay vardı. 22 göçmenin hayatını kaybettiği katliam. Bu insanlar kendi ülkelerinden çıkıp Avrupa’ya gitmek istiyorlar. Demokratik bir ülkede yaşamak istiyorlar. 22 kişi hayatını kaybetti. Hepsine rahmet diliyoruz. Ama yaşananları unutmuyoruz.

Kıyıya bedeni vuran Aylan bebeği unutmuyoruz. Bütün bunların sorumlusu o koltukta oturan zattır. Müslümanı müslümana kırdırma dedik. Şimdi 4 milyon Suriyeli burada. Kimsenin burnu kanatmadan bu yarayı saracağız.

Aramızda kamuda geçici olarak çalışanlar var. Ayrımcılık var. Çalışanlar işçiler arasında ayrımcılık yapmak doğru değildir. Şehitler, gaziler vatandaşlar arasında ayrımcılık yapmak doğru değildir Dili dini ne olursa olsun herkes TC vatandaşıdır.

Erdoğan’a yalan yanıtı

Yalan konusuna değinelim biraz. Yalan bütün inançlarda günahtır. Özellikle ülke yönetme pozisyonundaki kişilerin halka yalan söylemesi çok daha bir ayıptır günahın ötesinde. Peygamberimiz bir hadisinde şöyle der, “yalandan sakının çünkü yalanla günah yan yanadır ve sizi cehenneme götürür”

Gazi Üniversitesinin belgesini açıkladık, beyefendi rahatsız olmuş. Bana diyor ki “Yalan olur da böylesi olur mu?” diyerek beni suçluyor. Şunu söylemek isterim. Bir belge önüme geldiğinde hemen o belgeye sarılmam. Önce araştırırım doğru mu değil mi ondan sonra açıklarım, benim huyum da ahlakım da inancım da topluma saygım da böyle.