Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Kavgaysa kavga, uyutmayacağım seni

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Kavgaysa kavga, uyutmayacağım seni
8 Aralık 2017 08:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine bir dizi dava açan iktidara karşı geri adım atmayacağını belirterek “Kavgaysa kavga, sonuna kadar gideceğiz. Hiç ama hiç, topluiğne ucu kadar taviz vermeyeceğiz” dedi.

 

 

Kılıçdaroğlu, Londra’da Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yaptığı toplantılarda konuyu değerlendirdi.

 

 

Cumhuriyet’ten Ayşe Sayın’ın haberine göre, Kılıçdaroğlu “Geri adım yok: Türkiye Cumhuriyeti demokrasi mücadelesi verdi, demokrasi için bedeller ödedi. Gencecik çocuklarımız darağaçlarına gönderildi. Geri adım atacağımızı sanıyorlarsa, hiç kimsenin şüphesi olması, en ufak geri adım atmayacağız. Zalimin ve zulmün üzerine inadına inadına yürüyeceğiz” dedi.

 

 

‘ŞİKAYETİN VARSA KARŞIMA ÇIK’

 

 

“Dikta yönetimine karşı mücadele vatan borcudur” diyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben şöyle dedi:

 

 

“Uyutmayacağım seni. Savcılara şikayet ediyor, beni şikayet edeceğine cesaretin varsa adam gibi karşıma çıkarsın, oturur seninle tartışırız. Cesaret edemiyor, karşıma çıkamıyor savcılardan medet umuyor. Sesim çıktığı sürece, demokrasi için asla ve asla susmayacağım. Bu benim ülkeme ve insanıma borcumdur. Biz siyaseti köşeyi dönmek için değil hak, hukuk ve adalet için yapıyoruz. Vatandaş için, vatandaşın huzuru için yapıyoruz siyaseti. Biz onlara benzemeyiz. Bizim ruhumuzda haramilik çetesi yoktur. Haramilerin yönettiği ülkede huzur, barış, kardeşlik olmaz. O nedenle ülkeyi haramilerden temizleyeceğiz. Kavgaysa kavga, sonuna kadar gideceğiz. Hiç ama hiç, toplu iğne ucu kadar taviz vermeyeceğiz.”

 

 

Kılıçdaroğlu’na, açıkladığı ‘Man Adası belgeleri‘ ve ABD’de yürütülen davada itiraflarda bulunan Rıza Sarraf’a hükümet içinden bilgi sızdırıldığı yönündeki iddiasının ardından bir dizi dava açılmıştı.