Kılıçdaroğlu’ndan Engin Ardıç’a: Asıl sensin şaklaban!

Kılıçdaroğlu’ndan Engin Ardıç’a: Asıl sensin şaklaban!
7 Kasım 2017 14:30

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

 

 

 

Kılıçdaroğlu konuşmasında iktidara yakın Sabah gazetesindeki yazısında gazilere hakaret eden Engin Ardıç’a sert çıktı. Kılıçdaroğlu, “Havuz medyasında bir köşe yazarı, gazilere ‘şaklaban’ diyecek kadar aklını yitirmiş. Asıl kendisi şaklaban. Daha ağırını kullanacağım ama size karşı ayıp olur diye kullanmıyorum.” dedi. CHP grup toplantısına eski Yarbay Mehmet Alkan da katıldı. PKK’nın Şırnak’ta jandarma karakoluna yaptığı saldırıda şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze törenindeki haykırışları geniş yankı uyandıran ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, sonrasında TSK’dan ihraç edilmişti. Kılıçdaroğlu, Mehmet Alkan için grup konuşması sırasında, “Evet sevgili yarbayım aramıza hoş geldiğiniz.” dedi.

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

 

 

“Öyle bir acı tablo var ki, havuz medyasında bir köşe yazarı, gazilere ‘şaklaban’ diyecek kadar aklını yitirmiş. ‘Şaklaban’ diyecek kadar. Asıl kendisi şaklaban. Daha ağırını kullanacağım ama size karşı ayıp olur diye kullanmıyorum. Kimsin sen gazilere bunu diyorsun. Merak ediyorum o gazetenin sahipleri ne yapacak, yazarları ne yapacak. Onlar da ‘şaklaban’ lafını manşete çekecekler mi acaba? Yoksa ‘sen bu lafı edemezsin’ deyip, onu kapının önüne mi koyacaklar. Hepimiz merak ediyoruz, ne yapacaklar? Bir şaklaban bir gazetede yazı yazamaz. Merak ediyorum iktidar kanadı ne yapacak? Merak ediyorum Başbakan ne yapacak? Merak ediyorum AK Parti’nin genel başkanı ne yapacak? Gazilere sahip mi çıkacaklar, yoksa geçmişte şehitlere ‘kelle’ dedikleri gibi aynı tavrı sürdürecekler mi? Yeri geldiğinde bizi en acımasız şekilde eleştiriyorlar. Ama biz gazilerimize, şehitlerimize sahip çıkacağız sonuna kadar. Evet sevgili yarbayım aramıza hoş geldiğiniz.”

 

 

Engin Ardıç, 1 Kasım tarihli Sabah gazetesi köşesindeki “Çakma gaziler” başlıklı yazısında, Gazilere ağır hakaretlerde bulunmuş ve “15 Temmuz gazileri törenlerde kılık değiştirmediler, kendilerine ‘şekil’ yapmadılar. Çünkü şaklaban değillerdir.” diye yazmıştı.