Kılıçdaroğlu’ndan başsağlığı mesajı

Kılıçdaroğlu’ndan başsağlığı mesajı
27 Eylül 2013 13:51

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bugün hayatını kaybeden Tuncel Kurtiz’in ölümüne çok üzüldüğünü kaydederek, Kurtiz’e rahmet, ailesine, tiyatro-sinema dünyasına ve Türkiye’ye başsağlığı diledi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul’da hayatını kaybeden Tuncel Kurtiz’in ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirterek; “Her ölüm erken ölümdür. Doğru. Ama Tuncel Kurtiz’lerin ölümü her zaman çok erken ölümdür. Sahne ve perdedeki oyunu, duruşu, sosyal yaşamdaki tavrı, önemli eserlere renk kattığı sesi, kimlik ve kişiliğiyle her zaman anılacak ve saygı duyulacak olan Tuncel Usta’nın ölüm haberini Antalya’da aldım, çok ama çok üzüldüm” dedi.

 

Kılıçdaroğlu taziye mesajında şu ifadeleri kullandı; “Ne yazık ki, Kurtiz’in Orhan Kemal’in eserinden senaryolaştırdığı ve yapımcısı olduğu “Bereketli Topraklar Üzerinde” filmi yasaklandı ve kaçırıldığı yurt dışından 28 yıl sonra ülkemize getirilip gösterime girebildi. 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında Yılmaz Güney’in ölümüyle memleketine küsüp yurt dışında yaşamaya başlayan Tuncel Kurtiz ülkemizde çok sevdiği topraklarımızda öldü. Acımız büyük. Büyük ustaya rahmet ailesine tiyatro ve sinema dünyası ile Türkiye’ye başsağlığı diliyorum.”