Kılıçdaroğlu’ndan Bakan Koca’ya: Erdoğan doktor değil ki, ne talimatı veriyor size?

Kılıçdaroğlu’ndan Bakan Koca’ya: Erdoğan doktor değil ki, ne talimatı veriyor size?
8 Eylül 2020 12:33

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelik olarak “Ne yazık ki Sağlık Bakanı bir süre sonra bütün güveni yitirdi. Çünkü ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla’ dedi. Sayın Cumhurbaşkanı doktor değil ki. Erdoğan ne talimatı veriyor size?” ifadesini kullandı.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde gündeme ilişkin değerlendirmeler yapıyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye’deki etkilerine değinen Kılıçdaroğlu, “Resmi rakamlara göre hayatını kaybeden kardeşimiz 6 bini aşkın. Bu rakamların çok daha fazla olduğunu ben de, siz de, doktorlar da biliyor. Ne olursa olsun bizler mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

 

“Bir salgın var mı? Evet var. Nasıl mücadele edeceğiz? mantıkla stratejiyle. Önce bulaşmayı engelleyeceksin. Önlemler alacaksın. İkinci konu; hastalık bulaştıysa tedavi edeceksin bu kadar basit. Biz başlangıçta yola çıktık, şimdi yayılıyor virüs, hastaneler, yoğun bakımlar tıka basa dolu. Bu ülkenin iyi yönetilmediğini gösteriyor. Biz çıktık, hiçbir politik söylemde bulunmadan çözüm önerileri sunduk. Bilim Kurulu çok güzel ama eksiği ne bir sözcüleri yok. Kendi aralarında çelişiyorlar. Bunu gördük.”

 

‘Sağlık Bakanı güveni kaybetti’

 
Vaka sayılarındaki rakamlara dikkat çeken Kılıçdaroğlu, rakamların gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

 

“Biz bunları dedik, çıktık TV’lere tek tek anlattık. Hangi partiden, hangi inançtan olursa olsun bunu söylüyorum, muhalefet yapmamaya, doğru yolu göstermeye çalıştık. Bunun için vatandaşla buluştuk, dedik ki; ‘Sorunu böyle çözersiniz.’ Ama böyle olmadı. Sağlık Bakanı çıktı açıklama yaptı. Başlangıçta güven vermişti ama bütün güveni yitirdi. Cümle şu oldu; ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla’ Cumhurbaşkanı doktor değil ki. Bilim Kurulu, siz doktorsunuz. Sayılar gerçeği yansıtmıyor, bunu bu topraklarda yaşayan herkes biliyor.”

 

‘Türkiye bu buhrandan çıkamaz’

 
Türkiye’nin buhran içinde olduğunu söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Alınan önlemlerin yetersiz olduğunu dile getirdik. Bu süreçte kim ne derse desin. Bütün sağlık çalışanlarına yürükten teşekkür etmek benim boynumun borcudur. Her vatandaş elini vicdanına koysun, düşünsün. 18 yıldır ülkeyi yöneten bir kişi 5 maskeyi dağıtamadılar. 5 maskeyi dağıtamayan bir iktidar, Türkiye bu buhrandan çıkaramaz. Uçak biletlerinde indirim dediler, sonra aynı Erdoğan çıktı, karar aldılar uçakla seyahat yasak. Böyle bir yönetim ülkenin sorunlarını çözebilir mi? Önce sorunu öğreneceksin ondan sonra oturup konuşacaksın. Sorunu yaşayanlardan bir dinle dedim; Nedir esnafın, sanayicinin sorunu, okulların, çiftçinin sorunu çağır kardeşim bunları. Topla bakanlarını de ki ‘Türkiye ciddi bir sorunlar karşı karşıya, anlatın biz de anlatalım’ oturun anlaşın, peki yaptın mı yapmadın. Saray’ın kibri buna izin vermedi. Bu mantıkla ülkeyi felakete sürüklersiniz.”