Kılıçdaroğlu’ndan, ayda 277 lira taksitle ev sözü

Kılıçdaroğlu’ndan, ayda 277 lira taksitle ev sözü
6 Mayıs 2015 00:45

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tepecik’te Hıdırellez kutlamalarına katıldı. Kılıçdaroğlu, Tepecik Roman Mahallesi’nde ‘Romanların Ağası Kılıçdaroğlu’ pankartı ile karşılandı.

 

Yol boyunca başından aşağı gül yaprakları döküldü. Davul ve zurna eşliğinde yürüyen Kılıçdaroğlu, konservatuar öğrencisi Roman gençlerin kurduğu Tepecik Flarmoni Orkestrası’nın konserini dinledi. Kılıçdaroğlu, 1. bölge 5. sıradan kontenjan adayı gösterdiği Roman kökenli Özcan Purçu’nun kendisi için yazdığı orkestranın çaldığı şarkıyı dinledi. Şarkıda şöyle denildi:

 

“Esnafın sorununu sıfırlıyoruz. Emeklinin sorununu sıfırlıyoruz. Gençliğin sorununu sıfırlıyoruz. Türkiye için Kılıçdaroğlu geliyor. Haydi Türkiye alkış hazır mı? Yaşanacak Türkiye geliyor, birinci sınıf demokrasi geliyor, özgür medya geliyor. Türkiye için Kılıçdaroğlu geliyor.”

 

AYDA 277 LİRA TAKSİTLE EV SÖZÜ

 

Barınma sorunu yaşayan Romanlar’a ev sözü veren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

 

“Türkiye’de 4 milyona yakın Roman seçmenden tek fire istemiyorum. Biz bu ülkede beraber yaşayacağız. Bu ülkede 2. sınıf vatandaş olmayacak. Bu ülkenin her vatandaşı birinci sınıf vatandaş olacak ve birinci sınıf demokrasiyi biz bu ülkeye getireceğiz. Hiçbir aile hiçbir çocuk sosyal devletin dışında kalmayacak. Sözüm söz. Defalarca söyledim burada da söylüyorum. 4 yıllık CHP iktidarında hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. 300 lira mı geliri var? 420 lirasını devlet ödeyecek. 500 lira geliri mi var? 220 lirasını devlet ödeyecek. Hiç geliri mi yok? 720 lirasını devlet ödeyecek. Kimin hesabına? Ailede kadının banka hesabına yatıracağız. Kadın gidip bankadan parasını çekecek. 13 yılda yoksulluğu bitiremediler. 17 milyon yoksul yarattılar 13 yılda. Size söz veriyorum. Dört yıl içinde bu coğrafyada topraklarda bu güzel ülkede hiçbir aile ‘yoksulum’ demeyecek. Bizim seçim bildirgemizde olmakla beraber bugüne kadar fazla miting meydanlarında dillendirmediğim konu var. Kirada oturuyor nüfusun büyük kısmı, kendi evinde oturmuyor. Herkesin kendi evinde oturabileceği bir politikamız var. 70 metrekare ayda 277 lira taksitle 5 yıl içinde evi olmayan kim olursa olsun yaşı ne olursa olsun herkes ev sahibi olacak. Unutmayın rakamı. Aylık 277 lira sabit taksitle. 5 yıl içinde 70 metrekarelik evlerde herkes evini seçip oturabilecek. Bunu yapacağız. Onlar bugüne kadar yapmadılar. Biz yapacağız. Bu ülkenin sorunlarını çözmediler. Biz çözeceğiz. Bugüne kadar Roman kardeşlerime çok söz verildi. ‘Şunu yapacağız bunu yapacağız, ayrıştırmayacağız, bölmeyeceğiz’. Biz sözle uğraşmıyoruz. Ben sözümü tuttum, bir Romanı milletvekili adayı gösterdim. Şimdi sıra sizde. Bana söz verdiniz, seçim sonuçlarına bakacağım.”

 

Kılıçdaroğlu, Roman mahallesinden ayrıldı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na hareket etti.