Kılıçdaroğlu’ndan Avrupalı Türkler’e büyük söz

Kılıçdaroğlu’ndan Avrupalı Türkler’e büyük söz
26 Nisan 2015 13:36

Cumhuriyet Halk Partisi, ilk mitingini Avrupa’da ve Türkler’in yoğun olduğu bir bölgede yaptı. Almanya’nın Düsseldorf Kenti’ndeki ISS Dome’de yaklaşık 10 bin kişiye konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, HDP’li olduğu belirtilen ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nda (AABF), Turgut Öker’i destekleyen azınlık içinden bir kişi tarafından yumurta ya da benzeri bir madde atılmak istendi.

 

 

HEMEN SALONDAN KAÇTI

 

 

Özel korumalardan biri, Kılıçdaroğlu salona girerken elini kaldıran bu kişinin elini havada yakaladı. Ardından karmaşa sırasında bu kişi kayıplara karıştı. CHP Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Birlik Başkanı Cemal Bulut, “Aleviler’in oylarının HDP’ye gitmeyeceğini gördüler. Çıldırdılar. Tüm tabanı burada görünce provokasyona kalkıştılar. Bir arkadaşımız engelledi” dedi.

 

 

Olaydan daha sonra haberdar olan miting organizatörleri, tüm aramalara rağmen provokatörü bulamadı.

 

 

Ayrıca, sağdan soldan bulduğu delegelerle HDP’den adaylığını açıklayan “Ali’siz Alevliği” savunan Öker’e yakın bazı kişiler, daha sonra Cemal Bulut’un yanına gelerek, “Neden destek açıklaması yapıyorsunuz?” diye bağırmaya kalkıştı. Bulut, o şahsı, “Sen kendi işine bak” diye uzaklaştırdı.

 

 

TABAN; KILIÇDAROĞLU, DEDİ

 

 

Onursal Başkanları HDP’den aday olmasına rağmen tüm Alevi tabanının Düsseldorf’taki salonda Kılıçdaroğlu’na destek vermeye geldiği görüldü. Milletvekili Sabahat Akkiraz’ın, “Yolumuz Ali’nin yoludur. Yolumuz Atatürk’ün yoludur. AKP’nin işbirlikçilerinin, yardakçılarının yolu değildir. Biz hayır kurumu değiliz, bir parti barajı aşsın diye, oylarımızı bölemeyiz. AKP’nin karşısında güçlü CHP’yle çıkacağız” sözleri büyük alkış aldı.

 

 

CHP ve Kılıçdaroğlu’na tam destek açıklayan AABF tabanının yanı sıra Hollanda’dan Alevi Dernekleri temsilen gelerek konuşan Mustafa Selçik, “Bir süre önce bir arkadaşımız çıktı. Bir siyasi parti ile pazarlıklar sonucu oradan aday oldu. Bütün Alevi toplumunun oraya yönleneceğini söyledi. Bu kesinlikle doğruyu yansıtmıyor. Avrupa’nın çeşitli şehirlerinden otobüslerle akın akın derneklerimiz, insanlarımız buraya geliyor. Genel başkanımıza desteklerini belirtmeye geliyorlar” dedi.

 

 

BENİM BAŞÖRTÜM, ZÜBEYDE ANA’NINKİNDEN

 

 

Frankfurt’tan CHP mitingine gelen Sevim isimli bir Türk vatandaşı ise başının örtülü olduğunu ama CHP’ye destek verdiğini belirterek “Gördüğünüz gibi ben baş örtülüyüm. Ama Mustafa Kemal’in annesinin örtüsünden, türban değil. Herkes konuşmalı. Susmayın, sustukça sıra size gelecek. Örtülüyüm ama Mustafa Kemal’i seviyorum. Örtülüyorum ama altı okçuyum. Cumhuriyet Halk Partisi ve Kemal Kılıçdaroğlu diyorum” diye konuştu.

 

 

Kılıçdaroğlu’ndan Avrupa’ya büyük söz

 

 

Yurt dışında çalışanın emekliliği iptal olmayacak

 

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de emeklilere verdiği bir müjdenin daha büyüğünü Avrupa’daki Türkler’e verdi.

 

 

Türkiye’den borçlanarak emekli olanların, yaşadıkları ülkede yardım alması ya da çalışması halinde emekliliklerinin iptal edilmesinin saçma olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bunu kaldıracağız. Size söz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri büyük alkış aldı.

 

 

YARDIM ALINCA KESİYORLAR

 

 

CHP lideri konuyla ilgili olarak, “3201 Sayılı bir yasamız var. Yurt dışında çalışanların emekliliği. Prim borçlarınızı ödüyorsunuz. Üstelik Dolar bazında, Euro bazında ödüyorsunuz. Emekli oluyorsunuz. Bazen iş oluyor çalışıyorsunuz. Bazen sosyal yardım alıyorsunuz. Diyor ki hükümet ‘madem sosyal yardım alıyorsun madem çalışıyorsun senin emekli aylığını keseceğim’ diyor ve kesiyor. Aynı uygulama Türkiye’de de var. Emekli olduktan sonra kişi çalışmaya başlıyorsa orada maaşın tamamını değil. Maaşın yüzde 15′ini kesiyorlar. 8 Haziran’da bize yetki verin. Bu garabeti bitireceğiz. Onlara da iki maaş ikramiye vereceğiz” diye konuştu.

 

 

DENİZ FENERİ’Nİ UNUTMADIK

 

 

Deniz Feneri faciasını ve dini alet ederek para toplayan İslamcı holdinglerin facialarını unutmadıklarını ve takipçisi olacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiyem’nin AKP iktidarı döneminde her açıdan büyük hasara uğradığını anlattı.

 

 

Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında ilk işlerinin yüzde 10′luk barajı kaldırmak olduğunu belirtirken, Avrupa’yı da ayrı bir seçim bölgesi yapacaklarını ve Avrupalı Türkler’e CHP’den 10 milletvekilliği kontenjanı açacaklarının sözüyle ikinci müjdeyi verdi.

 

 

3. kuşak Türk kızı Ceren’e büyük ilgi

 

 

CHP’nin Düsseldorf mitinginde en büyük ilgiyi CHP Yurt Dışı Birlikleri Gençlik Kolları adına konuşan Ceran Sarıyar çekti.

 

 

1991 Almanya doğumlu olan ve Bielefeld Üniversitesi’nde siyaset bilimi eğitimi alan Sarıyar, akıcı Türkçesi ile siyasilere ders verdi. Gezi’de hayatlarını kaybedenler ve Deniz Gezmiş’le ilgili sözleri ise salondan büyük alkış aldı.

 

 

Ceren’in şu mesajları dikkat çekti:

 

 

BİZİ KİM BÖLÜYOR, BİLİYORUZ

 

 

“Biz, Yunus Emre’yi Bursa Nutku’nu, Deniz Gezmiş’leri öğrenerek büyüdük. Türkçemiz, Muhteşem Yüzyıl’daki Hürrem Sultan’ın lehçesiyle karıştırılmasın, biz o lehçeyle konuşma özgürlüğüne sahip değiliz. Sorumluluklarımız var. Bu büyük çınarın gölgesinde Ortak Payda Türkiye hareketini başlatıyoruz. Son yıllarda nereden geldiği çok iyi belli olan bir öfke dili var. ‘Biz Türkiye’de eskiden Alevi, Sünni, Kürt, Türk ayrımı bilmezdik’ diyenlerin içine kangreni kim bulaştırdı? Çanakkale’de birlikte kucak kucağa yatan aynı toprağın çocuklarını birbirlerine kim düşman etti? Gezi’de kaybettiğimiz Abdocan nerede, Ali İsmail nerede, Berkin nerede? Bizi ayrıştırmak isteyenlere soruyorum. Biz, sizin kırılan dökülen fayanslarınızı, kaldırım taşlarınızı yerine koyabiliriz. Ama siz bu güzel yüzlü gençleri geri getirebilir misiniz? Biz, bizleri ayıranlara inat, kızlı- erkekli okul merdivenlerini kullanmaya devam edeceğiz.”

 

 

Kaynak: Sözcü / Ali Gülen