Kılıçdaroğlu’ndan 10 milyon emekliye söz!

Kılıçdaroğlu’ndan 10 milyon emekliye söz!
13 Şubat 2015 20:06

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretlerini Bozkurt İlçesi ile sürdürdü.

 

CHP’li Bozkurt Belediyesi tarafından yaptırılan düğün salonu ve butik otelin açılışını yapan Kılıçdaroğlu, ardından Türk Eczacılar Birliği ile Bozkurt Belediyesi tarafından yaptırılacak Gündüz Bakımevi’nin temelini attı. Burada kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında bir maaş ikramiye sözü verdi.

.

.

Kılıçdaroğlu, “Haziran seçimlerinde bütün umudum kadınlar. Bizim iktidarımızla Türkiye’ye huzur gelecek. Yetki verirseniz bu ülkenin nasıl büyüdüğünü, nasıl kalkındığını, siyasetçinin halka nasıl hesap verdiğini göreceksiniz, bunun sözünü veriyorum” dedi. Konuşmasının ardından pazaryerini gezen Kılıçdaroğlu, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

 

TOPLU AÇILIŞ YAPTI

 

Kılıçdaroğlu ardından Bozkurt Belediyesi tarafından yapımı süren ve tamamlanan bir dizi tesisin toplu temel atma ve açılışı için hükümet konağı önündeki törene katıldı. Törene katılanlara seslenmek için hazırlandığı sırada ‘Başbakan Kemal’ sloganları üzerine, “O zaman; Haziran’a hazırlığımızı yaptık. İnşallah Haziran ayında göreceksiniz, hep beraber huzurlu mutlu bir Türkiye’yi. Herkesin birbirine gülümsediği bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Bozkurt’un CHP’li Belediye Başkanı Birsen Çelik; 4.5 ayda, Ankara’dan hiçbir yardım almaksızın her kuruşun hesabını vererek çeşitli hizmetler yaptı. Demek ki çalmazsanız, çırpmazsanız bunlar yapılabilir. Ayakkabı kutularında paran yok değil mi başkan? Yokmuş” diye konuştu.

 

Kılıçdaroğlu’nun konuşması sık sık sloganlarla kesildi. Bir vatandaşın “Vatandaş burada, hırsızlar nerede?” diye bağırması üzerine Kılıçdaroğlu, “Vatandaşın burada olduğunu biliyorum, hırsızların da nerede olduğunu biliyorum” dedi. Geçen hafta Şanlıurfa’yı ziyaret ettiğini, hastanedeki 6 metrekarelik bir odada 9 çocuk ve annelerinin kaldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kendinize 1100 odalı bir saray yaptırıyorsunuz, çocuklarımız için niye bir hastane yapmıyorsunuz diye sordum, tık yok. Yetki verirseniz bu ülkenin nasıl büyüdüğünü, nasıl kalkındığını, siyasetçinin halka nasıl hesap verdiğini göreceksiniz, bunun sözünü veriyorum” dedi.

 

HAZİRAN’DA YETKİ İSTEDİ

 

Ülkenin kötü yönetildiğini söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer Türkiye iyi yönetilseydi çiftçi alın terinin karşılığını alırdı. Emekli bayramlarda ikramiyesini alırdı. Esnaf daha rahat yaşardı. 2 milyon Suriyeli Türkiye’de olmazdı. Bu ülkenin Başbakanı, Cumhurbaşkanı batıda alay konusu olmazdı. İyi yönetilseydi hepimiz akşam onurla, gururla evimize huzur içinde gidip sokakta huzur içinde konuşabilirdik. Haziran’da yetki verin Türkiye’yi iyi yöneteceğiz. Dostluğu, kardeşliği getireceğiz. 10 milyon emekliye söz veriyorum benim başbakanlığımda inşallah Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye alacaksınız, hiç endişeniz olmasın. Türkiye’nin kalkınmasını, büyümesini emeklilere borçluyuz. Şimdi ‘refah payı vermiyoruz’ diyorlar, sözüm söz ikramiye dışında refah payı da vereceğiz emeklilere. Başbakan olduğumda çiftçinin, emeklinin, memurun, esnafın yüzü gülecek. Bir kesim memnun olmayacak. Kimler bunlar? Tabi ki vurguncular ve hortumcular. Varsın onlar olmasın, benim için yandaş yok, benim için vatandaş var” diye konuştu.

 

“KADINA ŞİDDET ARTTI” AÇIKLAMASI

 

Geçen pazartesi günü kocası tarafından defalarca bıçaklanan 30 yaşındaki Ayşe Özdağ’ı hastanede ziyaret ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, AKP iktidarı döneminde ülkede kadına yönelik şiddette artış olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Kadına yönelik şiddetin bu iktidar döneminde yüzde 1400 arttı. 2015 seçiminde bütün umudum kadınlarda. Gittiğiniz her yerde anlatın, her yerde konuşun, huzur istiyoruz, iş istiyoruz çocuğumuza deyin. Bunu söylemek sizin hakkınız, bu talebinizi yerine getirmek de benim boynumun borcu. Bizim için ‘Bunlar yemezler, yedirmezler, devleti yönetemezler’ deniliyor. Yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz, halkı zenginleştireceğiz, hedefimiz bu. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Kendi dünyalığını yapmak için siyasete girilmez. Eskiden diyorlardı ‘ya efendim Sivas’ın ötesine gidemez CHP.’ Ben Türkiye’nin, dünyanın her tarafına gidiyorum. Onlar şimdi gidemiyorlar. 50, 100, 1000 korumayla gidiyorlar. Ama ben alnım açık gidiyorum, size güveniyorum. Ahlakı egemen kılacağız. Bütün dinlerin temeli ahlaktır. Siyasette de ahlak çok önemlidir. Çalmayı maharet edinenlere artık söz vermeyeceğiz, siz de söz vermeyin. Haziran’da halkın iktidarını kuracağız. Millet zenginleşecek, vatandaşın cebi para görecek, siyasetçinin değil” dedi.

 

FAHRİ HEMŞEHRİLİK BARATI VERİLDİ

 

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, kadınlar için yaptırılan sosyal tesisinin ve belediye kreşinin temelini attı. Törende ayrıca 70 yataklı butik otel, düğün salonu, belediye sosyal tesisi, 5 konsept park ile bir halı sahanın açılışı yapıldı. CHP’li Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak’a fahri hemşehrilik beratı verdi. Kılıçdaroğlu’na ayrıca, camdan yapılan Denizli Horozu heykelciği hediye edildi. Kılıçdaroğlu, buradaki törenin ardından sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle Dedeman Park Otel’de basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya geçti.

 

Kaynak: Ferah IŞIK, Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)