Kılıçdaroğlu’ndan vekillere: Hepinizin karnesi elimde, kim çalışıyor, kim çalışmıyor hepsini takip ediyorum

Kılıçdaroğlu’ndan vekillere: Hepinizin karnesi elimde, kim çalışıyor, kim çalışmıyor hepsini takip ediyorum
3 Mart 2018 09:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük taslağı için yapılan toplantıda sert eleştirilerde bulunan milletvekillerine resti çekerek, “Hepinizin karnesi elimde. Bu karneyi MYK üyeleri de bilmiyor. Kim çalışıyor, kim çalışmıyor hepsini takip ediyorum” dedi.

 

 

CHP’nin 9-10 Mart tarihinde gerçekleştirilecek tüzük kurultayı öncesi Kılıçdaroğlu, Milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerini CHP Genel Merkezi’nde topladı.

Yaklaşık 9 saat süren basına kapalı toplantıda yaklaşık 50 milletvekili söz alarak tüzük taslağı hakkında görüşlerini ve önerilerini dile getirdi.

Söz alan milletvekili ve PM üyelerinin ağırlıklı olarak, milletvekili adaylarının belirlenmesinde yapılan değişiklikle ön seçimin kaldırıldığı siteminde bulundukları öğrenildi.

 

 

SON ŞEKLİNİ VERECEĞİZ
Edinilen bilgiye göre toplantının sonunda milletvekillerinin eleştirilerine yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin genel başkan olmasının ardından en geniş şekliyle parti içi demokrasiyi işlettiklerini ve parti içi demokrasi konusuda asla taviz verilmeyeceğini vurguladı.

 

KARA KAPLI DEFTERİ GÖSTERDİ VE…
Milletvekillerine sitemde bulunan Kılıçdaroğlu, önünde bulunan kara kaplı defteri göstererek, “Lafa gelince hepiniz konuşuyorsunuz ancak işe gelince aynı tavrı göstermiyorsunuz. Bütün herkesin karnesi bu defterin içinde. Kim kendisine verilen görevleri yerine getiriyor. Hangi milletvekili Meclis Genel Kurul ve komisyon çalışmalarını aksatmadan katılıyor, hepsi burada tek tek yazılıyor. Herkesin performansını tutuyoruz. Bu defterde yazılanları hiçbir MYK üyemiz de bilmiyor. Sadece bende” siteminde bulundu.

 

 

60 BİN LİRAYI VERMEYENLER VAR
1 Kasım seçimlerinden önce partinin yürüteceği seçim kampanyası için milletvekillerinden 60 bin lira para toplanması kararını aldıklarını da belirten Kılıçdaroğlu, “60 bin lirayı vermeyen birçok arkadaşımız oldu. Onların kim olduğunu hepsi biliyor. Lafa gelince konuşuyorsunuz ama partinin en zor döneminde partiye yardımda bulunmuyorsunuz” eleştirisinde bulundu.

 

 

SİVAS’IN ÖTESİNE GEÇTİK
Toplantıda bazı milletvekillerinin Güneydoğu ve Doğu Anadolu konusundaki eleştirilerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Ben Genel Başkan olmadan önce, AK Parti sürekli bizi ‘Sivas’ın ötesine geçemiyor’ diye eleştiriyordu. Ancak biz Sivas’ın ötesine de 81 ilin her tarafına da gidiyoruz, gitmeye de devam ediyoruz. Bu algıyı biz yıktık” bilgisini verdi.

 

 

PARA VERECEKSENİZ HEMEN AÇALIM
Bazı milletvekillerinin yurt dışı temsilciliklerinin artırılmasına ilişkin önerisine ise Kılıçdaroğlu, “Partinin mali durumu ortada. Yurt dışı temsilciliklerin giderlerini karşılamak kolay olmuyor. Eğer siz cebimizden öderiz diyorsanız, açarız” dediği bildirildi.

 

 

SON NOKTA HAFTA İÇİNDE KONULACAK
Kılıçdaroğlu, tüzük değişikliği konusundaki eleştiriler hakkında ise,
“Arkadaşlar bu hazırlanan adı üstünde bir taslaktır. Kesin metin değildir. Hafta sonu da il başkanlarının önerisini alacağız. Çarşamba günü MYK’da gelen öneriler ışığında taslağa son şeklini vereceğiz. Ardından Tüzük Komisyonu toplanarak kurultaya sunulacak asıl taslak hazırlayacak” bilgisini verdi.

 

 

ERKEK O MADDEYİ SAVUNDU
Toplantıda tüzük taslağı hakkında bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise, metinde CHP’in 1 milletvekili çıkardığı illerde ‘Merkez Yoklaması’ yapılmasının önünün açılmasına ilişkin değişikliğin ön seçimden taviz verilmesi anlamına gelmediğini belirterek, “Başka partilerden veya dışarıdan gelecek isimleri kendi listemizde milletvekili adayı göstermek zorunda kalabiliriz. Onun için bu tüzenlemeyi yapıyoruz” bilgisini verdi.

 

 

TEZCAN SON NOKTAYI KOYDU
Kapalı toplantıda milletvekillerinin eleştirilerine yanıt veren Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise, taslağın örgütlerden gelen talepler doğrultusunda hazırlandığına dikkati çekti ve değişiklikleri tek tek savunduğu öğrenildi.