‘Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Sarıgün, elinde demir parçasıyla evin balkonuna çıkmaya çalıştı’

‘Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Sarıgün, elinde demir parçasıyla evin balkonuna çıkmaya çalıştı’
26 Nisan 2019 09:16

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Kenan Nuhut, “Elinde keser ve demir çubuk bulunan bir şahıs evin girişinin üzerindeki balkon gibi bir yapıya tırmandı. Güvenlik güçleri şahsı oradan aşağıya indirdi. Osman Sarıgün isimli şahıs da elindeki bir demir parçası ile evin yanına geldi ve aynı balkona çıkmaya çalıştı” dedi.

 

 

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında ifadesi alınan bazı partililer gördüklerini anlattı.

 

Başdanışman Kenan Nuhut  şahısların eylemi doğrudan Kılıçdaroğlu’na yönelik olduğunu da ifade ederek, şunları anlattı:

 

 

“Elinde keser ve demir çubuk bulunan bir şahıs genel başkanın içerisinde bulunduğu evin girişinin üzerindeki balkon gibi bir yapıya tırmandı. Ancak yanımızda bulunan güvenlik güçleri şahsı oradan aşağıya indirdi. Bu arada daha önce genel başkanımıza yumruk atan Osman Sarıgün isimli şahıs da elindeki bir demir parçası ile evin yanına geldi ve aynı balkona çıkmaya çalıştı. Ancak güvenlik görevlisi bu şahsı oradan uzaklaştırmaya çalıştı. Özellikle kadınlar, ‘yakın bu evi, yakalım öldürelim bunları’ şeklinde sözlerle bağırıyorlardı.”

Nuhut, Kılıçdaroğlu’nun içerisinde bulunduğu aracın gideceği yolların varillerle kesildiğini belirterek “Genel Başkan’ın aracı tarlalara doğru uzaklaşmaya başladı. Bu arada 8-10 kişilik bir grup içerisinde ne olduğunu bilmediğim bir varille içerisinde genel başkanımızın bulunduğu araca doğru bağırarak gidiyorlardı” dedi.