Kılıçdaroğlu’na blok liste dayatması!

Kılıçdaroğlu’na blok liste dayatması!
19 Ocak 2018 09:20

3-4 Şubat 2018 tarihlerinde yapılacak CHP kurultayında tüzük gereği çarşaf liste ile seçime gidilerek PM seçimi yapılacak.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

Ancak yine tüzük gereği Divan oluşur oluşmaz delegelerin yüzde 10’unun teklifi ile yani 124 delegenin teklifi ile blok liste ile seçime gidilmesi önerilebiliyor ve hazirunda bulunan delegelerin yarıdan bir fazla oyu ile blok liste kararı alınabiliyor.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olacağını açıklamıştı. Dün de İstanbul Barosu Eski Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocasakal da bir basın toplantısı ile adaylığını açıkladı.

 

Kulislerde konuşulanlara göre Yalova milletvekili ve CHP eski Grupbaşkanvekili Muharrem İnce’nin de hafta sonuna kadar CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklaması bekleniyor.

 

Dolayısıyla 3-4 Şubat 2018 tarihinde yapılacak CHP büyük kurultayında genel başkanlığın ve PM’nin zorlu bir yarışa dönüşeceğini şimdiden söylemek mümkün.

 

Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün çarşaf liste ile PM seçimlerinin yapılması durumunda listeye giremeyeceği, İstanbul milletvekili Erdoğan Toprak’ın da daha önce çarşaf listede PM listesinden düştüğü biliniyor.

 

 

Tekin Bingöl ile Erdoğan Toprak ikilisi kendi koltuklarını garantiye almak için Ankara’da Tekin Bingöl’e yakın delege ağası Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile İstanbul’da Erdoğan Toprak’a yakın delege ağası İstanbul milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte hareket ederek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na mutlaka blok liste ile seçime gitmesi gerektiği konusunda baskı yaptıkları kulislerde konuşulan en önemli gündem maddesi olarak yerini koruyor.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun sırf bu yıpranmış isimleri PM’ye sokmak uğruna baskılara boyun eğip blok liste ile mi seçimlere gideceğini ya da örgütün belirleyeceği çarşaf liste ile mi seçimlere gideceğini merakla bekliyoruz.

 

Kılıçdaroğlu’nun bu konuda açıklama yapması CHP’nin geleceği ile ilgili sorulara ışık tutacaktır.