Kılıçdaroğlu’na bir eleştiri de Atıcı’dan: Atatürk ve laiklikle sorunu birini cumhurbaşkanı adayı göstermek basit bir hata değil!

Kılıçdaroğlu’na bir eleştiri de Atıcı’dan: Atatürk ve laiklikle sorunu birini cumhurbaşkanı adayı göstermek basit bir hata değil!
26 Temmuz 2020 07:10

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda yaptığı konuşmada partisini eleştirdi.

 

 

CHP Mersin Milletvekili ve genel başkan adayı Aytuğ Atıcı CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda konuştu.

 

Atıcı’nın konuşmaları şu şekilde:
Atatürkle ve laiklikle sorunu olan, AKP adına en üst makamlarda görev yapan kimselerin cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine yeşil ışık yakmak basit bir hata değildir. Az önce genel başkan bu ülkeyi nasıl düzelteceğimizi anlatmaya çalıştı. Yani şu anki yöneticiyi aşağıya indirip onun kopyasını oraya koyarak mı bunu yapacağız. Seçmenimiz bunu asla istemiyor.

Bir başka ideolojik savrulma, hiçbir genel başkanımız bizim ideolojimize aykırı olan bir ideolojinin el işaretini yapamaz, yapmamalıdır. Bunlar basit hatalar değildir, ideolojik savrulmadır.

* Seçmenimiz iktidar için her yol mubahtır demiyor. Ne diyor CHP seçmeni, demokrasiyi laikliği yıkmak isteyenlerle işbirliği yapma diyor. Seçmenimiz öz gücünle mücadele et, ona buna yaslanma diyor. Seçmenimiz ‘Ey CHP başkası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin’ diyor.

Atıcı aday olmasının iki nedeni olduğunu, matematiksel nedenin CHP’in oyunu bir türlü artıramaması, ideolojik nedenin ise CHP’nin ideolojik olarak savrulmasını engellemek olduğunu söyledi.