Kılıçdaroğlu’dan vaka sayısı yorumu: Sonunda itiraf ettiler

Kılıçdaroğlu’dan vaka sayısı yorumu: Sonunda itiraf ettiler
26 Kasım 2020 16:08

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun TTB heyetini ile yaptığı görüşmeye Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son vaka sayıları damga vurdu. Bakanlığın açıklaması için ‘sonunda itiraf ettiler’ diyen Kılıçdaroğlu, TTB’ye olan güvenin de arttırdı dile getirdi. TBB Başkanı Fincancı ise açıklanan 28 bin 351 vaka sayısının da doğru olmadığını gerçek rakamın 50 bin civarında olduğunu vurguladı.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve beraberindeki heyeti, CHP Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti.

“SONUNDA İTİRAF ETMEK ZORUNDA KALDILAR”

Ziyaret sırasında sözlerine sağlık çalışanlarına teşekkür ederek başlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

* Bütün sağlık çalışanlarına şükran borçluyuz. Gerçekten olağan üstü zor koşullarda görev yapıyorlar günün 24 saati görev yapıyorlar.

* Söyledikleri her şeyin biraz gecikmiş de olsa doğru çıkması hekimlere, TTB’ye olan güvenimizi de arttırdı. Biz hekimlerin söylediğine güveniyoruz. Çünkü hastanın başında bekleyenler sağlık çalışanları, hekimler. Olaya bizzat yüzde yüz tanık olan hekimler.

* Olayın tanığı olanı dinlemiyor, ‘doğru değil’ diyor, olayın hiç tanığı olmayanların söyledikleri doğru diyoruz. Bu siyaseten de kabul edilebilir bir durum değil.

TTB’yi doğru söyledi diye de suçlu kabul edeceksek… Kimin suçlu olduğu çıktı ortaya. Kendileri sonunda itiraf etmek zorunda kaldılar” diye konuştu.