Kılıçdaroğlu: Yuhalayanlar kendi tarihini bilmiyor

Kılıçdaroğlu: Yuhalayanlar kendi tarihini bilmiyor
26 Ağustos 2013 15:23

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Zafer Haftası kapsamında geldiği Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesi’nde kendisini yuhalayan AK Partililerin, ülkelerini, tarihlerini bilmeyen kişiler olduğunu belirtti.

 

Büyük Taarruz’un 91’inci yıldönümü ve Zafer Haftası kapsamında Afyonkarahisar’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün ilk ziyaretini Sinanpaşa İlçesi’ne yaptı. Burada yoğun ilgiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, ilçe halkıyla çay içti ve sorunlarını dinledi. Sinanpaşalılar kaymağın, hayvancılığın bittiğini, ilçedeki birçok devlet kurumunun kapatıldığından şikayet etti.

 

PROVOKE YORUMU

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şuhut Stadyumu’nda Ak Partili grup tarafından yuhalanması ve yaşanan olaylara ilişkin gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Dün akşamki törenlerin Zafer Bayramı’nı kutlama törenleri olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 

“Bizim dedelerimiz görüşü ne olursa olsun, inancı, kimliği, beraber koyun koyuna şehit olarak yatıyor. O olayları provoke edenler kendi tarihlerini bilmiyor. Veya tarihlerini bilselerdi, o toplantının anlamını çok daha iyi öğrenmiş olurlardı. Ama toplantıya gelip yuh çekip, birilerini beğenmemek şeklinde gösteri yapanlar, kendi ülkelerini tarihlerini bilmeyenlerdir. Bundan ötürü şahsen çok üzgünüm. Orada siyasal içerikli bir konuşma yapılmadı. Hepimiz bu ülke için çalışıyor, mücadele ediyoruz. Orada benim söylediklerimden hangisinden rahatsız oldular. O nedenle olayı provoke edenler var. Onların kim olduğunu ben gayet iyi biliyorum. Biz bindirilmiş kıtaların söylemlerine teslim olan siyasi gelenekten gelmiyoruz. Biz ulusal bağımsızlık savaşını veren ve sonra CHP’yi kuran o yiğit insanların çocuklarıyız. Onların arkasında kapı gibi dururuz.”

 

‘SİYASET ZENGİNLEŞME ARACI DEĞİL’

 

Kemal Kılıçdaroğlu, Sinanpaşalılara parti otobüsünün üzerinden de seslendi. Türkiye’de var olan sorunların tamamını çözmenin mümkün olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Yeter ki siyaset haktan yana olsun. Siyaset zenginleşme, köşeyi dönme aracı değil, halkın zenginleşmesidir. Halk zenginleşiyor, cebi para görüyorsa eyvallah. Üretici emeğinin karşılığını almazsa bu ülkede refah olmaz. Buğday fiyatından memnun musunuz? Esnaf diyor ki dükkanı kapattık. Çiftçi kazanmazsa esnaf nasıl kazanacak. Mazotun 5 milyon olduğunu, her benzin istasyonun bir vergi dairesine döndüğünü, dünyanın en pahalı benzinini bizim çiftçimize sattıklarını da biliyorum. E siz de biliyorsunuz beyefendinin çocuklarının filosu var, şimdi oraya bedava mazot vermezseniz olur mu, olmaz.”

 

ESKİ DYP, ANAP VE DP’LİLERE ÇAĞRI

 

Halka güçbirliği çağrısında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim dedelerimiz kimlik ayrımı yapmadan 26 Ağustos’ta buradan mücadeleyi başlattı, 9 Ağustos’ta İzmir’de düşmanı denize döktü. Bu topraklar mübarektir, şehitlerimiz var. Al bayrağımızda şehit kanı var. Şimdi bu coğrafyada bağımsız ve özgür Türkiye’yi kurmak için yeniden mücadele etmek zorundayız. Beraber mücadele etmek zorundayız. Geçmişte şu veya bu partiye oy vermiş olabilirsiniz. Doğru Yol, Anavatan, Demokrat Partili hepsinin başımın üstünde yeri var. Yeni bir yol haritası çizmek zorundayız” diye konuştu.

 

BAŞBAKAN’A: EVİNİN YOLUNU BİLE BULAMAZ

 

Türkiye’nin tüm dünyada yalnızlaştığını kaydeden CHP Genel Başkanı, şöyle devam etti:

“Hükümet itibarını kaybetti. Bakın sayın Başbakan Ortadoğu’da hiçbir ülkeye giremez. ‘Gazze’ye gideceğim’ dedi. Gitti mi? ‘Donanmayla gideceğim’ demişti. Gitti mi, gidemez. Evinin yolunu bile artık doğru dürüst bulamaz. Gezi Parkı olayları onun fiyakasını indirdi. Gençler indirdi onun fiyakasını. Ağırlığı yok artık onun, yeni bir anlayışa, yeni bir hükümete, halkı seven, halkın çıkarlarını savunan, onurlu bir dış politika güdecek bir hükümete ihtiyacımız var. Onun için güçlerimizi birleştireceğiz. İlk sınavı önümüzdeki yerel seçimlerde verelim.”