Kılıçdaroğlu: YSK milletin kararına gölge düşürdü

Kılıçdaroğlu: YSK milletin kararına gölge düşürdü
16 Nisan 2017 23:22

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı yaptı.

 

 

 

 

 

Yaklaşık bir saat önce parti genel merkezine gelen Kılıçdaroğlu, basın toplantısı düzenliyor. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

 

 

“Sandığa giden tüm yurttaşlarıma içten teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

 

“Eşit olmayan koşullarda bir referandum gerçekleştirdik. Ama bizde demokrasiye sahip çıkmak için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Evet’i savunanlar hukuk dışına çıktılar. Bir grubun bir ailenin anayasası değil diyorduk.”

 

 

“Toplumun en yüzde 50’si hayır diyor. Bu gerçek önümüzde dururken siyasi kuruma bir görev düşüyor. Anayasayı toplumsal uzlaşmaya getirmek.”

 

 

“Hukuk devleti kavramı çok önemli. Parlamentolar yasa yaparlar her vatandaş uymak zorundadır. Yasalara uyulmazsa hukuk devleti yara alır.”

 

 

“YSK, üzülerek ifade ederim ki bu referandumu tartışmalı hale getirdi. Çok açık ve net tartışmaya yer vermiştir. Üzerinde mühür bulunmayan zarflar geçersiz sayılır. Üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü olmayan zarflar geçersiz sayılır. Arkasında sandık kurulu mührü bulunmayan oy pusulaları geçersiz sayılır. YSK bunları geçerli hale getirdi.”

 

 

 

“YSK’ya şunu soruyorum. Hiçbir kurum kendisini parlamentonun üstünde göremez. Ama siz oturuyorsunuz bir kişinin itirazı üzerine bunları geçerli sayıyorsunuz. Kendinizi nasıl parlamentodan üstün görüyorsunuz. Maç yapılırken kural değişmez. YSK maçın ortasında kuralları değiştiriyor. Üstelik maçın ortasında değiştiriyor. YSK bu referanduma gölge düşürmüştür. Hukuksal açıdan kamu vicdanı açısından tartışmalı hale getirdiler. Aklın alacağı şey değil. Biz büyük bir milletiz içeride ve dışarıda güçlü olmak isteriz. Gücümüzü hukuktan almalıyız. Bunu sonuna kadar takip edeceğiz.”

 

Kaynak: Sözcü

 

Kılıçdaroğlu: YSK milletin kararına gölge düşürdü