Kılıçdaroğlu: Yoksulluğu tarihe gömeceğiz

Kılıçdaroğlu: Yoksulluğu tarihe gömeceğiz
26 Nisan 2015 14:54

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sel mağduru olan Edirneli çiftçilere yardım eli uzatılacağının müjdesini verdi.

 

 

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları;

 

 

İstediğim tek bir şey var, 7′sinde sandığa gideceğiz 8′inde yeni bir yaşama başlayacağız. Huzurlu bir hayata başlayacağız. Edirne’de sel felaketi yaşandı, belediye başkanımız yalnız başına bırakıldı, dişiyle tırnağıyla çalıştı.

 

 

Bunlar size bir söz verdiler, 2014′te Ergene’de balık tutulacaktı, 2015′te yüzülecekti. Balık tutmayı zaten unuttuk, Ahmet Davutoğlu bir giysin mayosunu yüzsün Ergene’de bakalım nasıl yüzüyor?

 

 

“MAZOTU 1,5 LİRA YAPACAĞIZ”

 

 

Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim, Almanya’da Fransa’da ne varsa, onu getireceğim, yine söylüyorum herkes duysun, hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz hiç kimsenin inancını sorgulamayacağız, insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve bizim başımızın üstünde yeri vardır. İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Sözüm söz, Edirne’de Trakya’da Van Hakkari de sözüm söz. Çiftçi için mazotu 1,5 lira yapacağız, sözüm söz.

 

 

“ELMASTA VERGİYİ SIFIRLIYORSUN. BEN DE KÖYLÜMÜN MAZOTUNDA SIFIRLAYACAĞIM”

 

 

Sen elmasta, yatta vergiyi sıfırlıyorsun, ben köylünün mazotunda sıfırlayacağım, ne farkı var? Emin olun sevgili Edirneliler, maliye nedir, ekonomi nedir, para nasıl toplanır bunu Türkiye’de on kişi biliyorsa, bunu bilenlerden biri benim. Ben bunu bilirim, köylüye mazotu 1,5 liraya veririm. Türkiye ile Hollanda’yı kıyaslayacağız. Hollanda Konya’dan küçük: yıllık tarım ürünü ihracatı 150 milyar dolardan fazla. Türkiye’nin tarım ihracatı 12 milyar dolardan az. Neyimiz eksik, hava mı biz de daha fazla, toprak mı bizde daha fazla eksik olan namuslu siyaset. İlk 100 günde yapacağım şey siyaseti kirlilikten arındırmak, bunu yapacağız.

 

 

“HER AİLENİN 720 LİRA MAAŞI OLACAK… HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK”

 

 

17 milyon yoksulumuz var. 12 yılda yoksulluğu sıfırlamadılar, yoksul sayısını artırdılar. 4 yılda yoksul sayısını sıfıra indireceğiz. Her ailenin asgari 720 lira maaşı olacak. Diğer gelişmiş ülkelerde hangi kurallar varsa onu Türkiye’ye getireceğiz. Her evde huzur her evde bereket olacak. 2015’in Türkiye’sinde hiçbir çocuk yatağa aç gitmeyecek.

 

 

“BORÇLARIN YÜZDE 80 FAİZİNİ SİLECEĞİZ… NASIL MI?…”

 

 

12 yılda kredi kartı borçları olan 128 milyar dolar bankalara faiz ödedi. Bu borçların yüzde 80 faizini sileceğiz. Silemezsin demiyorlar, nasıl sileceksin kaynağı nereden bulacaksın diyorlar. 128 milyar doları alırken nasıl aldım diye sormuyorsun. Ben ne yapacağım, varlık yönetim şirketlerini kaldıracağım, bankalara diyeceğim sen 19 milyarı 2 milyara almıyor musun, gel kardeşim ben faizin yüzde 80’nini sileceğim. Birisi çıksın bu doğru değil desin, tüm örneklerini gösteririm. Böylece 5 milyon vatandaşımı rahatlatacağım. Bir başka konu da taşeron işçiler. 800 bin kişi taşeronda çalışıyor. Dedik ki bunların tamamını kadroya alacağım. Zaten devlet için çalışıyorlar. Ben aradaki köle tüccarını kaldıracağım. Devlete yük bu taşeron. Maliye bakanı diyor ki asgari ücretin 1500 lira olması işçiyi zülüm. Sen ayda 15 bin lira alırken bu devlete yük olmuyor mu?