Kılıçdaroğlu: Yeşil renk olarak sadece Dolar’ın yeşilini seviyorlar

Kılıçdaroğlu: Yeşil renk olarak sadece Dolar’ın yeşilini seviyorlar
26 Kasım 2014 11:51

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Bölge toplantısına katıldı.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin “Geleceği birlikte kuracağız” ana temalı İstanbul bölge toplantısına katıldı.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

 

 

Bugün iki aşamalı bir toplantı yapacağız ilki medyaya açık. İkinci bölümde sizlerle dertleşeceğiz. Napolyon diyor ki Dünya tek bir ülke olsaydı Başkenti İstanbul olurdu. Bu kadar güzel bir kent istanbul. İstanbul’u gözümüz gibi korumamız gerekiyor. Nüfusumuzun 3’te 1’i İstanbul’a yaşıyor.

 

 

Bir İsviçre standartlarında yaşayan İstanbul bir de asgari ücretle yaşamaya çalışan İstanbul var. İstanbul’da yaşayıp denizi görmeyen var. Bizim rüyalarımdaki İstanbul. Kişi başına gelirin 25 -30 bin dolar olduğu geleceğe umutla bakan insanların oturduğu bir İstanbul.

 

 

Bugün İstanbul’da deprem olursa toplanabilecek alan sayısı oldukça sınırlı. Sana değer vermeyen bir anlayışa prim verme sevgili İstanbullu kardeşim. Bana sorarsanız dünyanın en çirkin binası hangisi derseniz Zeytinburnu’nda yükselen ve Sultanahmet’in silüetini bozan 16/9 kuleleridir.

 

 

Bu kulelerin traşlanması lazım, traşlandı mı hayır. O silüeti yıkmak bizim istediğimiz standartlara çekmek sadece ve sadece CHP iktidarında olur. Bizim tarihe saygımız vardır. Sultanahmet’e de saygımız vardır. O kuleler Sultanahmet’in silüetine saplanmış bir hançer gibi.

 

 

Neden yıkılamıyor bunlar? AKP neden yıkamaz bunları. O binalarda dairelerin fiyatları bir milyonla üç milyon arasında değişiyor. Bağcılar eski belediye başkanının dairesi, İBB İmar komisyonu Başkanı’nın dairesi var… Hiçbiri bankalardan kredi çekmemiş nakit olarak satın almışlar bu daireleri.

 

 

Yeşil renk olarak sadece Dolar’ın yeşilini seviyorlar.

 

 

Bir de metrobüsler yapıldı. Yapılmalı mı elbette yapılmalı. Türkiye Avrupa’nın en büyük otobüs üretim merkezidir. Yunanistan’daki otobüslerin yüzde 42’si Türkiye’de üretilmiştir Ne yaptı İBB otobüsleri Hollanda’dan aldı, c1 milyon 2 bin avro ödedi. Hollanda kendi koşullarına göre üretmişti otobüsleri, ootobüsler yokuşta kaldı. Sonuçta İBB en büyük otobüs hurdalınığına sahip oldu. Dava hala devam ediyor.

 

 

Eğer İstanbullu kuş sesleriyle uyanacaksa adresi belli: CHP. Eğer İstanbullu işinden evine güvenle ulaşmak istiyorsa adresi belli: CHP. İstanbul yaşanamaz bir kent haline geliyor.