Kılıçdaroğlu: Yeni modelde bakan da başkan yardımcıları da…

Kılıçdaroğlu: Yeni modelde bakan da başkan yardımcıları da…
30 Mart 2017 11:14

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Yeni modelde başkan yardımcıları da bakanlar da milletvekili olmayabilir” dedi.

 

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Beylikdüzü Kaya Ramada Otel’de İstanbul 3. Bölge Muhtarlar Toplantısı’nda muhtarlara hitap etti.

 

 

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları…

 

 

 

Hakimlerin tarafsızlığını, bağımsızlığını kaybettiği yerde adalet olmaz. Siyasetçinin hakim tayin ettiği yerde adalet olmaz. Adaletin olmadığı bir yerde devlet olmaz.

Tarafsız bir cumhurbaşkanı istiyor muyuz? Cevap bu kadar basit. Sadece Kendinizi değil, torunlarınızı da düşüneceksiniz.

Yeni modelde Başbakanlık yok. Başkan hükümet programını hazırlar ama hiçbir zaman Meclis’e getirmez. O zaman 600 milletvekili neden orada duracak. Hükümeti kim denetleyecek. Bu memleket meselesi. Bunun parti ile kişi ile ilgisi yok.

Cumhurbaşkanı Meclis’i yeniden seçime götürebiliyor. Fesih Yetkisi Yok’ diyor. Var kardeşim var. Bu hak bugünkü Anayasa’da bile var. Arzu ettiği zaman TBMM’yi feshediyor, beyler seçime gidiyoruz diyor. 80 milyonun iradesini bir kişinin iradesi ile feshetmemesi lazım. 80 milyonun iradesini bir kişi feshedemez diyorsanız ‘hayır’ diyeceksiniz.

Yeni modelde başkan yardımcıları da bakanlar da milletvekili değil. Soru sordum kaç tane başkan yardımcısı olacak? Belli değil. Kimin takdirine bağlı, başkanın takdirine bağlı… Afganistan’da başkan ve iki başkan yardımcısı vardır hepsi seçimle gelir. Türkiye’de sınır yok.

Ülkenin geleceği bir kişiye emanet edilemez. 80 milyon bir kişiye emanet edilemez işin özü budur.

Bir kişiyi kandırırsanız en geç 24 saatte Türkiye Cumhuriyeti’ni ele geçirebilirsiniz. Bu yetkiler doğrudur diyorsanız gidip evet oyu kullanın. Çocuklarınıza, torunlarınıza hesap verirsiniz. Vebali Çok ağır bir kişiye bu yetkiyi vermek onun için de yazık.