Kılıçdaroğlu yarın Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş başlatacak

Kılıçdaroğlu yarın Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş başlatacak
14 Haziran 2017 19:57

CHP’li vekil Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasının ardından, CHP lideri Kılıçdaroğlu MYK toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunarak, “Yarın saat 11:00’de Güvenpark’ta olacağım. Elimde sadece bir pankart olacak. Üzerinde sadece ‘Adalet’ yazacak… Yarın saat 11:00’de Güvenpark’ta olacağım yürüyüşümüzü başlatacağım” dedi.

 

 

 

 

 

“MİT TIR’ları görüntülerinin yayınlanması” davasında CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Berberoğlu’nun tutuklanmasına karar verdi.

 

 

 

Karar sonrası CHP Grubu da olağanüstü toplandı. İşte kritik toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

 

“Hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Hangi anlayışla, hangi hukukla? Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaktır” diyen Kılıçdaroğlu yarın saat 11:00’da Güvenpark’ta olacağını söyledi. CHP lideri “Yarın saat 11:00’de Güvenpark’ta olacağım yürüyüşümüzü başlatacağım” dedi.

 

 

CHP liderinin açıklamalarını satırbaşları şöyle:

 

 

Adaleti mumla aradığımız günlerdeyiz.

 

 

Bu yaşadığımız 20 Temmuz darbesinin ortaya çıkardığı tablodur.

 

 

GÜN GELECEK ONLAR DA YARGILANACAK

 

 

Asıl suçluların yargılanmadığı masum insanların yargılandığı süreci yaşıyoruz. Yasadışı yoldan eğer silah götürülüyorsa o kişilerin yargılanması gerekir. Gün gelecek onlar da yargılanacak

 

 

BU KARARIN ALTINDA KALACAKLAR

 

 

Enis Berberoğlu hepimizin tanıdığı biri isim.

 

 

Hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Hangi anlayışla, hangi hukukla? Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaktır. Adalet istiyoruz, düşünce özgürlüğü istiyoruz.

 

 

BUNLAR HAKİM DEĞİL

 

 

20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti yok ettiler. Bunları hiç biri hakim değil yargı dağıtmıyor. Sadece Saray’ın sopası olma görevini yerine getiriyorlar.

 

 

YARIN SAAT 11:00’DA GÜVENPARK’TA OLACAĞIM

 

 

Yarın saat 11:00’da Güvenpark’ta olacağım. Elimde sadece bir pankart olacak üzerinde sadcee “Adalet” olacak..

 

 

Adaletin olmadığı bir ülke mi olur? Adaletin olmadığı bir devlet mi olur? Devletin temeline dinamit koyuyorlar.

 

 

Yarın saat 11:00’de Güvenpark’ta olacağım ve yürüyüşümüzü başlatacağım.

 

 

Kaynak: Sözcü