Kılıçdaroğlu: Yahu bu nasıl bir devlet, böyle bir devlet olabilir mi?

Kılıçdaroğlu: Yahu bu nasıl bir devlet, böyle bir devlet olabilir mi?
29 Aralık 2016 09:17

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, IŞİD tarafından yakıldığı iddia edilen askerlerle ilgili “Yahu bu nasıl bir devlet, böyle bir devlet olabilir mi? Askerleriniz esir esir alınmış, öldürüldü mü yakıldı mı onu da bilmiyorsunuz” diyerek AKPye tepki gösterdi.

 

 

 

Terör örgütü IŞİD tarafından yakıldığı iddia edilen askerlerin görüntüleri yayınlandığı ilk dakikadan itibaren büyük tepki yaratmış, askerlerin akıbeti konusunda AKP’den net bir bilgi gelmemişti.

 
‘Böyle bir devlet olabilir mi?’

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü IŞİD tarafından yakıldığı iddia edilen askerlerin görüntüleriyle ilgili “Yahu bu nasıl bir devlet, böyle bir devlet olabilir mi? Orada askerimiz var, sizi uçakla vuruyorlar, kimin vurduğunu bilmiyorsunuz. Askerleriniz esir alınmış, öldürüldü mü yakıldı mı onu da bilmiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

 
‘Bu işin sorumlusu kim?’

 

 

Hürriyet’ten Hande Fırat’ın aktardığına göre Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

 

 

 

“Uşak’taydım görüntüleri izlerken. İzleyemiyorsunuz yani içiniz acıyor. Hele Türk bayrağının, IŞİD’linin ayağındaki asker postalı ile ezilmesi ağrıma gidiyor. Ee bu işin sorumlusu kim? ‘Hükümetten cevap bekliyoruz’ dedik, 7 gün olacak cevap yok. Yahu bu nasıl bir devlet, böyle bir devlet olabilir mi? Orada askerimiz var, sizi uçakla vuruyorlar, kimin vurduğunu bilmiyorsunuz. Askerleriniz esir alınmış; öldürüldü mü yakıldı mı onu da bilmiyorsunuz.”