Kılıçdaroğlu umut vermedi!

Kılıçdaroğlu umut vermedi!
3 Şubat 2018 13:49

Kılıçdaroğlu’nun adaylık konuşmasının salonda beklenen heyecanı yaratmadığı kaydedildi

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 36. Olağan Kurultayı’nı Ankara’da gerçekleştiriliyor. İlk gün genel başkanın seçileceği kurultayda, ikinci gün de Parti Meclisi (PM) üyeleri belirlenecek. Delegeler ve partililer, salonu sabahın erken saatlerinden itibaren doldururken; iktidar partisi AKP, kurultaya temsilci göndermedi.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasının ardından oybirliğiyle Divan Başkanı seçilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kurultayı resmen başlattı.

 

 

Salonda bulunan T24’ten Hülya Karabağlı’nın aktarımlarına göre, Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler sık sık Adalet Yürüyüşü sırasında yaygın olarak kullanılan sloganları tekrarlarken; 165 delege imzası toplayarak genel başkanlığı adaylığını resmiyete döken Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi destekleyenlerin sesi de oldukça yüksekti. İnce taraftarları bol bol slogan attı. Ancak ‘rakip’ taraflar arasında gergin bir atmosfer yaşanmadı.

 

 

Genel başkanlık için yaptığı adaylık konuşmasından Kılıçdaroğlu, partisinin yerelden başlayarak gücünü iktidara taşıyacağını söyledi ve ‘terör, adalet, milli eğitim, dış politika ve demokrasi’ olarak özetlediği beş temel soruna dikkat çekti. Kılıçdaroğlu’nun konuşması, salonda beklenen heyecanı yaratmadı.

 

 

Kılıçdaroğlu, konuşmasında genel bir Türkiye çerçevesi çizdi ancak yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bir mesaj vermedi. Salonda heyecan yaratmayan konuşma sırasında gösterilen Adalet Yürüyüşü’nden fotoğraflar ise büyük alkış aldı. Kılıçdaroğlu, kurultayın sabahki bölümünde Adalet Yürüyüşü’nü epeyce kullanmış oldu.

 

 

Genel başkanın konuşması sırasında salondaki coşkunun çok da yüksek olmadığı ve Kılıçdaroğlu’nun 2018-2019 için umut vermediği kaydedilirken; hitabeti için de ‘grup konuşması’ gibi yorumları yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını metinden yapması da dikkat çekti. Konuşma, daha önceki kurultay konuşmasından daha iyi bulunsa da salonda etkisi az oldu.

 

 

NTV canlı yayınında konuşan Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan da “Konuşmada bir sürpriz görmedim. Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nden beri 5 temel meselede konuşuyor. Özel önerilerde bulunmuyor, çözümle ilgili bir şey söylemiyor. Konuşmanın bütününe baktığımızda, 2019 yolunda hem genel seçimler hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi konuların üzerinde duracağı netleşmiş şekilde. ‘Duvarı yıkmak’ mesajını da birkaç kere daha söylemişti” yorumunda bulundu.