Kılıçdaroğlu: Her türlü dümeni yapıyorlar

Kılıçdaroğlu: Her türlü dümeni yapıyorlar
30 Mayıs 2015 15:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankırı’da yaptığı konuşmada mutlu bir Türkiye için çalıştıklarını belirterek, “Onlar iktidarı ceplerini doldurmak için düşünüyorlar, biz iktidarı halk için düşünüyoruz. Her türlü dümeni yapıyorlar. İsraf var. Ben söylemiyorum, vicdanı olan bazıları söylüyor. Eğer bu kadar israf olmasaydı, vergiye bile gerek kalmazdı. Ankara’daki beylerden biri israf için kimi gerekçe gösterdi, Paya’yı. Paya’yı niye gösteriyor. Sevgili peygamberimizi niye göstermiyor, nasıl yaşadığını niye anlatmıyor?” dedi.

 

 
CHP Genel Başkanı Çankırı Belediye Meydanı’nda düzenlenen mitingde partililere hitap etti. Konuşmasına, Çankırılıların vicdanlarına seslenerak başlayan Kılıçdaroğlu, “13 yılda Çankırı’ya ne yaptılar? 3 bin 500 aile sosyal yardım alıyor, 6 bin aile de başvurmuş sosyal yardım almak için. Son 10 yılda Çankırı’dan göç eden Çankırıların sayısı 87 bin 195 kişi. Milletvekili sayınız 3’ten 2’ye düştü. Tarım ve hayvancılık bu bölgede çok önemli. Bittiğini ben de biliyorum. 2003’de 15 bin 558 aile tarım ve hayvancılıkla uğraşıyordu. Bugün aile sayısı 9 bin 614’e düştü. 7 ilçenizde adliye kapatıldı. Nasıl olsa Çankırılının oyları çantada keklik. Size ne verdiler Allah aşkına. O zaman hepimiz şapkamızı önümüze koyacağız ve düşüneceğiz. Onlara iktidar, milletvekili verdiniz. Çiftliğine çiftlik kattılar” dedi.

 

 

AK Parti’nin 13 yıldır iktidarda olduğunu, ülkede 6 milyon 250 bin işsiz, 17 milyon yoksul bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Hükümetlerin asıl varlık nedeni yoksulluğu, işsizliği bitirmek, refah içinde bir toplum yaratmak. İktidar bunun için olunur. Onlar iktidarı ceplerini doldurmak için düşünüyorlar, biz iktidarı halk için düşünüyoruz” dedi.

 

 

HER TÜRLÜ DÜMENİ YAPIYORLAR, İSRAF VAR

 

 

Kılıçdaroğlu Çankırılı’lara çocuklarının işsiz kaldığında ‘acaba iş bulabilir miyiz’ diye KPSS sınavına girdiğini hatırlatırken, “Ankara’da oturan beylerin çocukları hiçbir sınava girmeden, doğrudan devlet memuru oluyorlar. Bu gerçeği bile bile hala Çankırı ‘biz artık uyandık, biz artık harama, yalana ortak olmak istemiyoruz’ diyecek mi? Her türlü dümeni yapıyorlar. İsraf var, ben söylemiyorum, onlar, vicdanı olan bazıları söylüyor. Eğer bu kadar israf olmasaydı vergiye bile gerek kalmazdı. İsraf haram mı? Hepimiz biliyoruz. Peki Ankara’daki beylerden birisi israf için kimi gerekçe gösterdi, Paya’yı. Papa’yı niye gösteriyor? Sevgili peygamberimizi niye göstermiyor? Nasıl yaşadığını niye anlatmıyor. Bunu anlatmamın nedeni, bütün mütedeyyin vatandalarıma sesleniyorum. ‘Kılıçdaroğlu şunu yasaklayacak bunu yasaklayacak diye.’ Hiç kimse endişe etmesin. Kılıçdaroğlu insan dostudur, insanı sever yüreğinde insan sevgisi vardır” dedi.

 

 

REFAHI TABANA YAYACAĞIM

 

 

Önümüzdeki 4 yıl içinde CHP iktidarında neler yapacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, “Refahı tabana yayacağım. herkes kalkınmadan büyümeden nasibini alacak. Aç ve açıkta insan bırakmayacağım. Anneler hiç meraklanmayın. Sizin çocuk sevginizi, nasıl üzerlerine titrediğinizi biliyorum. Akşam tencere kaynamazsa, annenin nasıl bir acı çektiğini biliyorum. Oğlu, kızı işsizse çektiği ızdırabı, huzurun olmadığını biliyorum. Anneler sizden isteğim, bütün annelere ulaşın. Onlara ‘Kılıçdaroğlu her eve huzur, bereket getirecek’ deyin. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmaycak. O hanelerde kadıncağıza diyeceğiz ki; bankada hesap aç, hesabına yatıracağız. İşçi, memur, emekli gibi paranı çekip, çoluk çocuğunun rızkını sağlayıp, kimseye muhtaç etmeyeceğiz seni. Hiçbir sosyal yardımı kesmeyeceğim, tam aksine bütün sosyal yardımları en az 2 katına çıkaracağım” dedi.

 

 

YOKSULLUĞU TARİHE GÖMECEĞİM

 

 

13 yılda 17 milyon yoksul yarattıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Yoksulluğu tarihe gömeceğim. Sözüm sözdür, refahı tabana yayacağım dedim. Nasıl yayılır, gelir aktarımı yapacaksın. ‘Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 2 maaş ikramiye vereceğim’ dedim kıyameti koparıyorlar” diye konuştu.

 

 

KREDİ KARTI FAİZİ SİLMENİN DEVLETE YÜKÜ YOK

 

 

Yeni bir propaganda başlattıklarını söyleyen kılıçdaroğlu, “Sadece bir sefer verecek, ondan sonra kesilecek. Kesinlikle inanmayın. Bir numaralı kanun, birer maaş ikramiye verilimesi hakında kanun. Yine Kılıçdaroğlu söz verdi ama, Bağ-Kur emeklilerine vermeyecek. Niye vermeyelim? En düşük aylığı alanlar, esnaf ve sanatkar. Ona da vereceğiz. Bu tür propagandalara inanmayın. Ama bir gruba, milletvekili emeklilerine vermeyeceğiz. Kimse kusura bakmasın, onlara birer maaş ikramiye yok. Kredi kartları kullanan, bankalardan tüketici kredisi kullanan vatandaşlarımız var. Borçlarını zamanında ödeyemediği için olağanüstü faizler uygulanıyor. Ben söz verdim, kredi kartlarının, tüketici kredisi faizlerinin en az yüzde 80’ini sileceğim. Bunun devlete hiçbir yükü yoktur. Sadece namuslu, kararlı olup, halkı, sadece borçluyu düşüneceksiniz” dedi.

 

 

ÖĞRENCİLER, GENÇLER HİÇ ENDİŞE ETMEYİN

 

 

Kılıçdaroğlu, çiftçilerin meraklanmamasını, üreteni destekleyeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Mazotu çiftçi için 1,5 lira yapacağım, sözüm söz, hiç endişe etmeyin. Diyorlar ki; ‘çifççi için mazotu 1,5 lira nasıl yapacıksın?’ Sevgili Çankırılılar; onlar yatlara, gemilere mazotu 1 lira 21 kuruştan veriyorlar. Aramızdaki fark bu. Öğrenciler, umudumuz olan gençler, size inanıyor, güveniyorum. Hiç endişe etmeyin. ikinci öğrenimde sizin ödediğinizi paralar var. Onları kaldıracağım. Öğrencileri 13 yılda yurt sorununu çözmediler. Ben söz verdim, 13 yıl değil, 4 yılda değil, 1 yılda öğrencilerin yurt sorununu çözeceğim” diye konuştu.

 

 

Kaya tuzunun başkenti Çankırı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

 

13 YILDA HEP ALIP GÖTÜRDÜLER

 

 

“Artık Çankırılı düşünsün ve vicdanını sorgulasın. 13 yıldır hiç bir şey vermediler, hep alıp götürdüler, yani tuzu kokuttular. O nedenle söylüyorum, ‘tuzu kokuttu’ pankartı açtırmamışlar. Yolsuzluklar diz boyu. her şeyi biliyorum. Siyaseten kavgadan hoşlanmam. Benim umurumda olan şu. Eğer bu ülkede vatandaşın cebi para, insanlar sokaklarda huzur içinde geziyorsa, benim derdim bu. Herkes inancını özgürce yerine getiriyorsa, herkesin işi, aşı oluyorsa, evlerde tencere kaynıyorsa, benim derdim bu. Ben onu sağlayacağım. Siz 13 yılda yapamadınız, ama ben 4 yılda yapacağım. Sözüm söz. O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve millete vereceğim. Hiç kimse endişe etmesin” dedi.

 

 

GENEL MERKEZDEKİ ŞERO’YA SÖYLEDİM

 

 

Konuşmasının sonunda 7 Haziran’da sandığa gideceklerini ve CHP’ye ‘evet’ diyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Sandığa giderken geçen seçimlerde şu veya bu nedenlerle CHP’ye oy vermemiş bir vatandaşımızı daha ikna edeceksiniz. Hiç meraklanmayın, genel merkezdeki Şero’ya söyledim. ‘Bütün kedilere haber ver, trafoya girmesin’ dedim. Hiç endişe etmeyin. Sandıklara sahip çıkacağız. Sandığa giderken geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş bir vatandaşı ikna edeceksiniz. İthal aday getiriyorlar. Bu Çankırı’ya hakarettir. ‘Bizim adayımız, bizim çocuğumuz var’ diyeceksiniz. 13 yılda işsizlik, yoksulluk verdiler, köşeyi döndüler. Adam gibi yönetmek, Türkiye’yi şaha kaldırmak için 4 yıl verin. Ben sizin çocuklarınız, torunlarınız, bayrağımız, güzel ülke için çalışacağım. Vatandaşlarım arasında hiçbir ayrım yapmayacaığım. çalışacağım, alın teri dökeceğim, emek harcayacağım. Dökeceğim her alın teri size helal olsun diyeceğim” diye konuştu.