Kılıçdaroğlu: Türkiye oyuna gelmemeli

Kılıçdaroğlu: Türkiye oyuna gelmemeli
8 Ekim 2014 10:57

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Kobani eylemleriyle ilgili, ”Bütün vatandaşlarıma sakin olun diyorum. Herkes sağduyu içinde hareket etsin” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisalı Üzüm Üreticilerine destek vermek amacıyla Salihli’ye giderken İzmir Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

CHP Lideri, dün bütün gece süren olayları endişe ile izlediklerini belirterek tüm vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu, Hükümetin büyük bir aciz içinde ülkeyi ortadoğu bataklığına sürdüğü bunun endişe verici olduğunu belirterek; ” Biz yüzünü yıllarca batıya dönmüş, çağdaş yaşamı hedef almış bir toplumuz. Bu hükümet döneminde anlamsız biçimde ortadoğu bataklığına sürükleniyoruz. Bu büyük bir aymazlıklıktır. Devlet ciddiyetindenn uzak tutumlarla sürüklendiğimiz bu çatışma ortamı endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Bir bakan çıkıp şiddete daha büyük şiddetle karşılık vereceğiz diyor. bu devlet adamlığı değildir. devlet kin ve intikam duygusuyla hareket etmez. sağduyu ile vatandaşları kucalaklayacak bir tutum sergilemesi gerekir. Maalesef çok üzücü olaylar yaşanmıştır. Herkesi sağduyulu olmaya çağırıyorum. Yanıbaşımızdaki ülkelerde şuursuz şiddetin nelere yol açtığı ortada.” dedi.