Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti’ni neden atamayla gelen birisi temsil eder?

Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti’ni neden atamayla gelen birisi temsil eder?
30 Ekim 2019 13:55

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında konuşuyor…

 

 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Cumhuriyetimizin 96. yılını görkemli bir şekilde kutladık. Herkese minnet ve şükran borçluyuz. Nur içinde yatsınlar mekanları cennet olsun. Elbette cumhuriyet yoksulluk içinde kuruldu.

 

 

‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ SEÇİMLE GELEN DEĞİL DE ATAMAYLA GELEN BİRİSİ TEMSİL EDER?’

 

 

Cumhuriyet’i kurduk ama onu demokrasiyle taçlandırmamız gerekiyor. Anayasa değişikliğiyle rejim değişmiş, Cumhuriyet’te geri adımlar atılmıştır. TBMM’yi bugün atamayla gelen kişiler temsil etmektedir. Madem demokrasi diyoruz, o zaman neden bazı durumlarda Türkiye Cumhuriyeti’ni seçimle gelen değil de atamayla gelen birisi temsil eder?

Dış politikada Dışişleri Baklanlığı devre dışı bırakıp Saray tamamen dış politikayı yönlendirmeye kalkınca Türkiye’de farklı şeyler de olmaya başladı. Demokratik standartlarda geriye gidişler olmaya başladı. Amerikan Kongresi’nde sözde Ermeni soykırımı ile ilgili bir yasa tasarısı var. Önümüzdeki süreçte gelecek. Her ülkenin tarihinde acı olaylar vardır. Hiçbir ülke benim tarihimde acı olaylar olmamıştır diyemez.

Ama tarih siyasetçilerden son tarihçilerin işidir. Tarihte yaşanan acı olayları günümüze taşıyıp onu siyaseten intikam alma aracı haline getirirseniz bu olmaz. Bu hiçbir ülkeye yakışmaz. Rahmetli Ecevit döneminde Ermenistan’a çağrı yaptı. Sizin tarihçilerinizle bizim tarihçilerimiz bir araya gelip bunu incelesinler. İntikam alırım bak Ermeni olaylarını tekrar gündeme getiririm’ derseniz bu doğru değildir. Bunu asla ve asla doğru bulmuyoruz