Kılıçdaroğlu, tüm ekibi ile (MYK’sıyla) derhal istifa etmeli!

Kılıçdaroğlu, tüm ekibi ile (MYK’sıyla) derhal istifa etmeli!
3 Kasım 2015 08:15

Bugün yapılan seçim sonuçlarının, CHP’nin fazla bir oy ve milletvekili kaybı olmamasına rağmen CHP’nin hüsranıyla sonuçlandığı kanısındayız.

 

H&H ÖZEL

 

7 Haziran seçimleriyle AKP iktidarını kaybetmişti.

 

7 Haziran’da kurulamayan kooalisyon nedeni ile,  AKP’nin planlı –  programlı projesi yaşama geçirildi.

 

Halkın umudu olması gereken CHP, umut olma yerine parti içi iktidarını korumak isteyenlerle yönetildiği için, halka umut aşılayamadı.

 

7 Haziran’dan günümüze geçen yaklaşık 5 aylık sürede, ekonomi rayından çıkartılmış, terör tırmandırılmış, halk bezgin duruma düşürülmüştü.

 

AKP’nin planlı bir şekilde oluşturduğu bu ortama CHP sesiz sedasız izlemekle yetindi.

 

Bu sürede AKP, başta CHP olmak üzere hiçbir muhalefet partisinin,  Türkiye’nin bulunduğu bu ortamı aşamayacağını, projelerinin olmadığını,  Türkiye’yi tekrar düzlüğe çıkaracak AKP itidarına ihtiyaç olduğunu adım adım vatandaşı takip ederek anlattı.

 

CHP ne yaptı?

 

Bu süreçte projelerini halka anlatmak yerine, parti iktidarını sürdürebilmek için Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl başkanlığında mahalli kongrelerine devam etti.

 

Masa başında yapılan kongrelerle, il ilçe ve kurultay için ‘kurşun asker’ delegelerini belirledi.

 

Hukuk mücidi CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından da kanunun tüzüğe, tüzüğün yönetmeliğe  nasıl uydurulduğunu göstermiş oldu.

 

Bu hukuk mücidi Bülent Tezcan sayesinde parti içi demokrasi rafa kaldırıldı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın milletvekili adaylarıyla seçime gidilmiş oldu.

 

Halk kendisine umut olamayan CHP’ye oy vermek yerine,  AKP’ye yönelerek,  AKP’yi tekrar tek başına iktidar yaparak tercihini ortaya koydu.

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, tüm parti içinde olan biteni görmezden gelerek parti içi iktidarı için ülkemizin ikitidarını AKP’ye altın tepsiyle sunmuş oldu.

 

CHP lideri Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu MYK’daki kadroyla ancak parti içi iktidarını sürdürebileceği anlaşılmış oldu.

 

CHP lideri  Kılıçdaroğlu’nun bu sonuçlara göre derhal bu gece tüm ekibi ile istifa etmesi gerektiğini düşünüyoruz.