Kılıçdaroğlu: Temiz siyasetin adresi CHP

Kılıçdaroğlu: Temiz siyasetin adresi CHP
8 Mart 2014 23:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisi tarafından düzenlenen mitingde Malatyalılarla buluştu.

 

Yeni Belediye meydanındaki mitinge yaklaşık 2 saat geç gelen Kılıçdaroğlu, bu gecikmesinden dolayı partililerden özür dilerken, kalabalık sık sık ‘Başbakan Kemal’ sloganI attı. Malatyaspor atkısı takarak konuşmasına başlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, meydanda bulunanların Malatyalı olduğunu ifade ederek başka illerden taşıma partilileri Malatya’ya getirmediklerini söyledi.

.

.

Herkesin temiz siyaset istediğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Hepimiz temiz siyaset istiyoruz, ahlaklı siyaset, kul hakkı yemeyen bir siyaset istiyoruz. Halka hesap vermeyi görev kabul eden bir siyaset istiyoruz. Her evde huzur ve barış istiyoruz. O zaman bir adresiniz var. O adresi Cumhuriyet Halk partisi.”

 

Temiz siyasetin öncelikli olarak halka hesap vermesinden geçtiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Şuan bulunduğumuz meydanda Sümer Fabrikası vardı. Burayı başkalarına verdiler, bir cami vardı onu da yıktılar. CHP kazaen böyle bir şey yapsa şimdi kıyamet kopmuştu. Bütün dünya duysun; biz her inanca saygılıyız, biz her kimliğe saygılıyız. İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır, başımız üzerinde yeri vardır” dedi.

.

.

Düne kadar başörtüsü üzerinden siyaset yaptığını söyleyerek hükümeti eleştiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Tüm Türkiye duysun, ister başı açık olsun ister başı kapalı olsun bütün kadınların başımızın üzerinde yeri vardır” dedi. Türkiye’nin ayrıştığını ve adeta herkesin birbirine düşman gözüyle baktığını vurgulayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Barış içinde, huzur içinde yaşayan bir Türkiye istiyoruz. Bütün bunların temelinde ise siyasetçiler hırsızlık yapmasın istiyoruz.”

.

.

17 Aralık yolsuzluk operasyonun demokrasi tarihinde çok önemi bir gün olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, o gün Başbakan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmaları partililerle paylaştı. Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Artık bu ülkenin nüfusunun yarısından fazlası Başbakanlık koltuğunda bir baş çalanın olduğuna inanıyor. O koltuk asla kirli, şaibeli insanların oturacağı bir koltuk değildir. O koltuk halkına hesap vereceklerin oturacağı bir koltuğudur” dedi.

 

“Malatya’nın kayısı üreticisine sesleniyorum” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Malatya’nın vicdanına sesleniyorum bir Başbakanın oğlunun evinde 1 milyar dolar para olur mu? neden evde saklanır bu para haram mıdır helal mıdır. O zaman Malatya’nın vicdanına sesleniyorum ayın 30’u geliyor elini vicdanına koy öyle git sandığa. Ben harama ortak olacağım deme helale ortak ol, CHP’nin böğrüne bas evet oyunu.”

 

Başbakan Erdoğan’ın kasetler ile ilgili konuşmaların montaj olduğunu söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Şimdi ben baş çalana sesleniyorum; Benim oğlum Güney Kore Hükümetinin verdiği bursla doktora yapıyor. Ben oğlumla haftada birkaç kez sky-pe aracılığıyla görüşüyorum. Sen gel bizi dinle. Bende oğluma sorayım paraları sakladınız mı diye. Bana derki burstan az bir para kaldı onunla da ay başını zor getiririm. Hadi bekliyorum montajla” ifadelerini kullandı.

 

Başbakan’a bu kasetlerin doğru olup olmadığını sorduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Doğru olmadığını söylüyorsun. O zaman bir kurum var herkesin görüşmelerinin kayıtlarının bulunduğu bir yer. Madem öyle o kayıtları açıkla. Senin Bilal ile konuşmadığını öğrenelim. Bizde diyelim ki Başbakan iftira atıyorlar. Sen açıklamadığın sürece ben sana başbakan demiyeceğim senin ünvanın; başçalandır” dedi.

.

.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle tamamladı: “Bunların bir milletvekilleri var diyor ki; 17 Aralık operasyonu bizim günah işleme özgürlüğümüzü elimizden aldı. Müslümanlıkta böyle bir şey var mı. 76 milyonun vicdanına sesleniyorum; Harama ortak olacak mısın olmayacak mısın? Hırsızlığın özgürlüğü mü olur Allah aşkına. Utanmadan söylüyor birde. Herkesin bilmesini isterim Türkiye bu yükü taşıyamaz, bu millet bu yükü taşıyamaz. Yarın bu başçalan başka bir ülkenin başbakanı ile karşılaştığında ne diyecekler; hırsız bir adam geldi diyecekler. Başbakanlık koltuğunda oturamaz o. Sadece yolsuzluk yapsalar iyi, devletin omurgası ile de oynadılar yargı çalışmıyor yargıya müdahale ediyorlar. Konuşmalarında falan iş adamının mahkum olmasını istiyor. Sen hakim misin yahu. Hangi siyasi partiden olursanız olun sizden sadece çalışmanız helal para kazanmamız isteyeceğiz. Hiç kimsenin karşısında olmayacağız. Bizimle aynı görüşte olmadı diye hiç kimsenin kapısına vergi memurları göndermeyeceğiz. Kul hakkından yanayız. Kul hakkı yiyenlere de karşıyız.”

 

Başbakan’ın ülkeyi yönetmekten başka her işi yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, 30 Mart’ta Hükümete dersini vereceklerini söyledi. Yaklaşık yarım saat süren miting sonrası Kemal Kılıçdaroğlu, havayolu ile şehirden ayrıldı.