Kılıçdaroğlu’ndan Davutoğlu’na: Önce sen konuş ki…

Kılıçdaroğlu’ndan Davutoğlu’na: Önce sen konuş ki…
30 Haziran 2015 14:41

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

 

 

İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları;

 

 

Hükümet sözcüsü, “Başbakan Davutoğlu artık torba yasa gelmeyecek dedi” demişti. Hemen ardından torba yasalar geldi. Demek ki vesayet altında. Yasama organını yürütme karşısındaki zaaftan kurtarmak gerekiyor.

 

 

Bilgisi, birikimi ve demokrasiye inancıyla kimsenin tereddüt etmeyeceği bir ismi TBMM Başkanlığına aday gösterdik. Umuyoruz ve diliyoruz, bütün gariplikler ve haksızlıkları TBMM’nin itibarına gölge düşüren uygulamaları Deniz Baykal döneminde yaşamayız.

 

 

“BAŞINDAN BERİ YANLIŞ YAPIYORSUNUZ DEDİK”

 

 

Yeni yasama yılında hükümetin oluşmasında ciddi sorunlar olduğunu bilincindeyiz. Suriye konusunda en başından beri yanlış yapıyorsunuz dedik. Bize Baasçı dediler. Şimdi iktidarda olanlar dahi hatalarını kabul eder noktaya geldi.

2 milyon Suriyeli var deniyor. Belki 3 belki de 5 milyon var. Kimse ne yaptıklarını bilmiyor. 2 milyon Suriyeli nasıl yaşayacak? Nasıl yaşayacak bu insanlar, neyle geçinecekler? Yeraltı dünyasının en önemli aktörleri olursa hiç şaşmayın.

 

 

ÖNCE SEN KONUŞ Kİ BAŞBAKAN OLDUĞUNU ANLAYALIM

 

 

Sayın Davutoğlu’na yine seslenmek isterim; Senin adına başkaları konuşmamalı, Suriye adına önce sen konuşmalısın. Sen konuşmalısın ki senin Başbakan olduğunu anlayalım Senin sesini kısıyorlar

 

 

“SURİYE’YE NEDEN GİRECEĞİZ?”

 

 

Suriye’ye neden gireceğiz, hangi gerekçeyle gireceğiz? Akan kan yetmedi mi?
Ramazan ayı orada kan akıyor. Dış politikada iki ana eksen vardır. Bir dış politika milli olmak zorundadır. Geçtiğimiz 13 yıl bunu bozdu.

 

 

GEÇEN 13 YILIN FATURASI ÇOK AĞIR OLDU

 

 

Yeni bir yol haritası çizmek zorundayız. Seçimler oldu, sonuçlandı. Hiçbir parti tek başına iktidar olamıyor. Bir koalisyon arayışı başladı. Geçen 13 yılın faturası bize çok ağır oldu. Siz bilgi toplumunu yakalamak için kararlılığınız ortaya koyamıyorsanız ülkeyi nasıl yöneteceksiniz.

 

 

KOALİSYON KONUSUNDA…

 

 

Koalisyon konusunda seçimlerde izleyeceğimiz stratejimizi izleyeceğiz. Doğrudan vatandaşın sorununa kilitlenmek… Kısır siyasi tartışmalardan uzak durmak… Hiçbir vatandaşı ötekileştirmemek. Kendilerine bize geldiklerinde de söyleyeceğiz. Hiç kimseyi yok saymıyoruz. Bütün vatandaşlarımızın oylarını değerli kabul ediyoruz. Demokrasiye inanıyoruz

 

 

14 TEMEL İLKE BELİRLEDİK

 

 

Kurulacak hükümetin demokrasiyi onarma hükümeti olacağını söylemek isterim. 14 temel ilke belirledik.

* Vatandaşın can güvenliği, mal güvenliği, hukuk üstünlüğü, makul şüpheyle insanların hapse atıldığı bir düzeni kabul etmiyoruz. Yargının bağımsız olması… Şu anlayışa göre kurulan HSYK’yı kabul etmiyoruz.

* AKP’den 12 kişi, cemaatten iki kişi, ülkücülerden 2 kişi… Böyle saçma bir şey olur mu? Siyasi görüşüne göre bir yere geliyorsa yargıçlık görevini yapamaz. 12 Eylül darbe hukukundan Türkiye’nin arınması lazım

* Darbe hukukunun karşısında duran tek parti CHP’dir. YÖK denilen bir belanın kalkması lazım. Lider suntasının kalkması lazım.

* Siyasi ahlak yasası…. Siyasetçi cebine çalışmayacak, yakınlarına çalışmayacak, halk için çalışacak. Siyaset temiz, düzgün adamların işi olmalıdır

* Refahın tabana yayılması… 21. yüzyılın Türkiyesi’nde 17 milyon yoksulluğu kabul etmiyoruz. Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar. Kıyametin kopmayacağı bir süreci yaşatmak zorundayız.

* Emekliye Ramazan’da ve bayramda 2 maaş ikrimiye olmazsa olmazımızdır.

* Asgari maaşın 1500 lira olması olmazsa olmasımızdır.