Kılıçdaroğlu: Siyasi yarış bitti, şimdi hizmet yarışı!

Kılıçdaroğlu: Siyasi yarış bitti, şimdi hizmet yarışı!
13 Temmuz 2019 08:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla beraberindeki CHP’li ilçe belediye başkanları, CHP ve İYİ Parti’li meclis üyeleriyle partisinin genel merkezinde bir araya geldi.

 

 

Mahmut Lıcalı/ Cumhuriyet

 

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu İmamoğlu’yla birlikte gelen heyete yaptığı değerlendirmede, “Bu bir siyasi yarıştı, siyasi yarışta sadece Türkiye’nin değil bütün dünyanın, bütün demokratların takdir ettiği bir sonucu elde ettik. Asıl görev şimdi başlıyor. Siyaset yarışı bitti şimdi hizmet yarışı. Dolayısıyla hizmet yarışını siyasi yarışta sağladığımız başarıyla perçinlersek o zaman geleceğimiz çok daha başarılı olacak” diye konuştu.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin Türkiye’nin bütçesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bütçesinin ardından üçüncü büyük bütçesi olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Hem meclisiniz büyük, hem bütçeniz çok büyük. Bu bütçenin çok iyi, halkın çıkarlarına uygun olarak kullanılması lazım. O konuda da zaten (Ekrem) Başkan gerek seçim meydanlarında, gerekse birinci mazbata döneminde ve gerekse ikinci mazbata döneminde güzel bir sınav verdi. Halkın desteğini aldı. Şeffaf bir yönetimi bütün dünyaya bir şekliyle duyurdu. Dolayısıyla bu atılan önemli adımlar hizmetler gerçekleştikçe ve kamuoyu o binaları, alanları, parkları, kreşleri gördükçe o güven giderek artacaktır” değerlendirmesini yaptı.