Kılıçdaroğlu: Siyaset halka adanmışlıktır, köşeyi dönme aracı değildir

Kılıçdaroğlu: Siyaset halka adanmışlıktır, köşeyi dönme aracı değildir
20 Mayıs 2015 13:34

Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte sac ayağından geçen Kemal Kılıçdaroğlu, Aksu Deresi’ne 7 çift bir tek taş atarak, ‘Halkın zenginleştiği bir Türkiye’ dileğinde bulundu.

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah uçakla geldiği Trabzon’ dan karayoluyla Giresun’a geçti. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte 38. Uluslararası Aksu Festivali’nin açılışına katılan Kılıçdaroğlu alkışlarla karşılandı. Festivalin açılışına Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bölge milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı. Selvi ve Kemal Kılıçdaroğlu, festival alanındaki çocukları kucaklarına alarak sevdi, fotoğraf çektirdi.

 

 

“BUGÜN BAYRAM, SİYASİ KONUŞMA YAPMAYACAĞIM”

 

 

Canikli’nin ardından kürsüye gelen Kemal Kılıçdaroğlu, 4 bin yıllık geleneği sürdüren Giresunlular’ı tebrik etti, “Burada 4 bin yıldır kardeşçe, dostça yaşıyorsunuz. Siyasi konuşma yapmayacağım. Bayram yeri burası. Her görüşten insanımız var burada. Bugüne kadar insanlarımızı ayırmadım, bölmedim. Görüşü, inancı, kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun her insan benim başımın tacıdır. Her insanı severim. Ama bir şeyi de açık yüreklilikle söyleyeyim. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Siyaset halka adanmışlıktır. Köşeyi dönme aracı değildir, vatandaşa hizmet demektir. Size hizmet eden, bu bayramı gerçekten de kutlamanıza yol açan belediyle başkanımıza yürekten teşekkürlerimizi sunuyorum. Dostça, kardeşçe, bir arada sizin daha güzel atmosferde bayramınızı kutlamanızı istiyorum. Sizin sevincinizi paylaşmak için geldim” dedi.

 

 

SAC AYAĞINDAN GEÇTİ

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte daha sonra 4 bin yıllık geleneği gerçekleştirdi ve dilek tutarak üç kez sac ayağından geçti. Kılıçdaroğlu, tuttuğu dileği açıklarken, “Halkın zenginleştiği bir Türkiye diliyorum” dedi. Selvi Kılıçdaroğlu ise dileğini söylemekten kaçındı. Kılıçdaroglu çiftinin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de sac ayağından geçti, ancak dileğini söylemedi.

 

 

Kılıçdaroğlu çifti daha sonra geleneklere uygun olarak Aksu Deresi’ni sırtlarını dönerek 7 çift bir tek taş attı ve yine dilek tuttu.