Kılıçdaroğlu: Sayın Bakan’ı bekliyoruz, gelip üye olursa mutlu oluruz

Kılıçdaroğlu: Sayın Bakan’ı bekliyoruz, gelip üye olursa mutlu oluruz
20 Nisan 2015 15:15

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in CHP’nin seçim bildirgesindeki vaatlerine kaynak göstermesi halinde CHP’ye oy vereceği yönündeki açıklamalarını değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, “Sayın Bakanı bekliyoruz. Gelip üye olursa mutlu oluruz. Sayın Bakan’ın hiç maliyet deneyimi yok. O verginin nasıl toplandığını bilmez, ben bilirim. Ama CHP’ye üye olmak istiyorsa önce kısaca bizim eğitimimizden geçmesi lazım mali konularda konuşacaksa. Bu rakamların hiçbirisine bir kuruşuna bile Maliye Bakanı itiraz edemez, çünkü onun rakamları. Bu ülkede kaynak, para var. Bu ülkede kaynak yerli yerinde kullanılmıyor” dedi.

 

“CHP’YE ÜYE OLMAK İSTİYORSA ÖNCE KISACA BİZİM EĞİTİMİMİZDEN GEÇMESİ LAZIM”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in CHP’nin seçim bildirgesindeki vaatlerine kaynak göstermesi halinde CHP’ye oy vereceği yönündeki açıklamalarına ilişkin Kılıçdaroğlu, “Sayın Bakanı bekliyoruz. Gelip üye olursa mutlu oluruz. Ben size bugüne kadar konuşulmayan rakamları vereceğim. Maliye Bakanı unutmasın ben eski bir hesap uzmanıyım. Devlet bütçesinden sonraki en büyük bütçeyi topladım. Şunu açık ve net söyleyebilirim. Eğer bu ülkede 10 kişi ben vergi toplamasını bütçe yapmasını biliyorum diyorsa o 10 kişiden birisi benim. Sayın Bakan’ın hiç maliyet deneyimi yok. O verginin nasıl toplandığını bilmez, ben bilirim. Ama CHP’ye üye olmak istiyorsa önce kısaca bizim eğitimimizden geçmesi lazım mali konularda konuşacaksa” açıklamasında bulundu.

 

 
“79 YILDA HARCANAN PARADAN ÇOK DAHA BÜYÜK BİR PARA SON 12 YILDA HARCANDI”

 

79 yılda harcanan paradan çok daha büyük bir paranın son 12 yılda harcandığını ileri süren Kılıçdaroğlu, “Bakana rakam vermek isterim. 1923 – 2002 toplam 57 hükümet hizmet verdi. 57 hükümetin harcadığı kaynak ne kadar? 79 yılda 546 milyar dolar vergi harcamışlar. 95 milyar dolar iç borç yapmışlar. 130 milyar dolar dış borç yapmışlar 8 milyar dolar özelleştirme geliri. Toplam 779 milyar dolar para harcanmış. Geliyorum AKP iktidarına 2003 – 2014. 12 yılda harcanan para. Vergi gelirleri 1,5 trilyon dolar. İç borç 96 milyar dolar. Dış borç 273 milyar dolar. Özelleştirme geliri 52 milyar dolar. Toplam harcanan para 1 trilyon 900 milyar dolar. 1 trilyon 869 milyar dolar. Rakamı şişirdiler demesinler diye. 79 yılda harcanan paradan çok daha büyük bir para son 12 yılda harcandı. Harcanan fazla para 1 trilyon 90 milyar dolar. 79 hükümetten daha fazla para harcadılar” diye konuştu.

 

“12 YILDA 1 TRİLYON 90 MİLYAR DOLAR HARCADINIZ TÜRKİYE DAHA ZENGİN MESELE KAYNAĞI YERİNDE KULLANMAK”

 

Kılıçdaroğlu, “Bütün vatandaşlarım, elini vicdanlarına koyup şu sorunun yanıtı versinler. 12 yılda ne yapıldı? Atatürk Barajı mı Keban mı Erdemir mi Kardemir mi yapıldı? Elbette bir şeyler yapıldı ama 1 trilyon 90 milyar dolar deneyimli iktidar elinde olsaydı Türkiye bilgi toplumunu yakalamıştı. Şimdi bana dönüp para var mı diye soruyorlar. 12 yılda 1 trilyon 90 milyar dolar harcadınız. Bütün tesisleri de satarak bunu yaptınız. Deniyor ki parayı nereden bulacaksınız. Türkiye onların düşündüğünden daha zengin bir Türkiye. Kaynak var, bütün mesele kaynağı yerinde kullanmak. Siz 1 trilyon 90 milyar doları nasıl buldunuz, demek ki var” ifadelerini kullandı.

 

“BU RAKAMLARIN HİÇBİR KURUŞUNA BİLE MALİYE BAKANI İTİRAZ EDEMEZ”

 

Türkiye’de kaynağın yerinde kullanılmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “31 milyar dolarlık net hata noksan burada yok. 31 milyar dolar daha kullandılar. Emekliye iki maaş ikramiye, vay kaynağı nereden bulacaksınız. 720 lira veriyoruz, 3 milyon 750 bin hane. Türkiye’de para var. Sorun parada değil, sorun parayı nerede kullanacağında yatıyor. Bu rakamların hiçbir kuruşuna bile Maliye Bakanı itiraz edemez. Çünkü onun rakamları. Bu ülkede kaynak, para var. Bu ülkede kaynak yerli yerinde kullanılmıyor” dedi.