Kılıçdaroğlu: Sanatçı eleştirir siyasetçi ders alır

Kılıçdaroğlu: Sanatçı eleştirir siyasetçi ders alır
25 Aralık 2018 14:01

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

 

 

Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

 

 

“İsmet İnönü bu ülkenin bağımsızlığının harcını ilk karanlardan biridir. Aynı zamanda Osmanlı paşasıdır. Kendisine şükran borçluyuz. Tek parti yönetimini çok partili bir düzene kavuşturan bir liderdir. Ender demokrasi sevdalılarından biridir. 14 Mart 1950’de çok partili hayatı seçmiş bulunuyoruz diyecek kadar hoşgörülü bir devlet adamı. Mustafa Kemal’e saldırmak isteyenler İnönü’den yola çıkıyorlar. Bazı çevreler hala kin ve öfke kusuyorsa oturup bunu düşünmemiz gerekir.

 

 

Sanatçılar özü itibariyle demokrasi sağlar. Sanatçı dik durur ve onuruyla durur. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen. 1970’li yıllarda Deve Kuşu Kabere vardı. Siyasetçilerde gelirdi oraya. Kendilerini hicveden sanatçıları izlerlerdi. Efendim beni kimse eleştiremez. İyi de sen o koltuğa şartları kendi lehine çevirerek geldin. Sen 80 milyona haddini bil diyorsun birisi de sana haddini bil desin. Sanatçıdır eleştirme hakkı vardır. Ama siz eleştiriye tahammül edemiyorsunuz. Çıkıyorsunuz talimat veriyorsunuz, Hitler de o talimatı veriyordu. Benim Cumhurbaşkanım değilsin. Nasıl seçimle geldiğini ben gayet iyi biliyorum. Zorbalığı, estirdiğin korkuyu gayet iyi biliyorum. Müsveddenin ne olduğunu öğrenmek istiyorsan aynaya bak göreceksin kardeşim.

 

 

20 Temmuz denince sinirleniyor arkadaş. İyi de aç gazetelere bak. O zaman da hapishaneler doluydu şimdi de hapishaneler dolu.

 

Senin gibi bir zorbanın seçilmesi için Anayasa değişikliğine evet dedik biz. Sen geldik kitaplara ağır vergiler getiriyorsun millet okumasın diye. Bizim demokrasi anlayışımız 81 milyon kişi içindir.

 

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortak oyları ile 2019 bütçesi kabul edildi. Bu bütçe vatandaşa bir şey getirmiyor. 2 bin 20 lira açıklamışlar neden 2 bin 200 lira değil? 2 bin 200 lirayı CHP’nin bütün belediyelerinde uygulayacağız. Ocakla Mart arasındaki farkı onlara ödeyeceğiz. Hiçbir işçinin kılına dokunmayacağız. Yarın kazandığımızda bir işçinin işine son verirse o işçi beni bulsun. Beraber gideceğiz ve o işçi işine geri dönecek.

 

Biz ezilenlerin, hak arayanların yanındayız. Halkının mutlu olması için mücadele eden partilere her zaman saygımız vardır ama cebi için çalışanlara orada dur demek zorundayız.”