Kılıçdaroğlu: Neden o yemini ettin?

Kılıçdaroğlu: Neden o yemini ettin?
30 Mart 2015 13:57

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Üzülerek söylüyorum, çift başlı bir yönetim var. Toplum bundan rahatsız, huzursuz. Cumhurbaşkanı Anayasa’da tanımı yapan görevi yapsın itirazımız yok ama çıkıp bir siyasal partinin açıkça destekçisi gibi davranırsa o zaman adama sorarlar, bu namus şereften sen ne anlıyorsun, neden o yemini ettin? Namus ve şeref kavramı bu kadar ucuz olmamalı” dedi.

 

 

Kılıçdaroğlu, Ankara Holliday Inn Otel’de Organize Sanayii Bölge Başkan ve Temsilcileriyle buluştu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık sistemine ilişkin AK Parti’nin seçim bildirgesini “bizzat okuduğu ve düşüncelerini ifade ettiği” yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

 

 

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

 

 

“Cumhurbaşkanları namusu ve şerefi üzerine ant içerler ki toplumu tatmin etsinler, topluma güvence versinler. Ben ‘namusun ve şerefim üzerine ant içiyorum’ dediği andan itibaren toplum onun ettiği yemini tutmasını beklerler. Sayın Erdoğan TBMM’ye geldi, saygıyla karşılandı. Kürsüye çıktı, tarafsızlığı konusunda, namusu ve şerefi üzerine ant içti ama ettiği yemini tutmadı. Şu soruyu sormak isterim, lütfen gazeteci arkadaşlarım da Sayın Cumhurbaşkanıyla karşılaştıklarında aynı soruyu sorsunlar; ‘sizin kafanızdaki şeref ve namus kavramı nedir’, bir onu öğrenmek istiyorum. Sayın Davutoğlu’na da seslenmek isterim, eğer sen oturup da bir parti olarak kendi seçim beyannameni düzenlemekten acizsen o koltukta niye oturuyorsun?

 

 

Senin danışmanların yok mu? Senin siyasetçilerin, devlet adamların yok mu? Oturup kendi seçim beyannameni hazırla. Üzülerek söylüyorum, çift başlı bir yönetim var. Düne kadar Türkiye’de yoktu, neden şimdi oldu? Toplum bundan rahatsız, huzursuz. Cumhurbaşkanı Anayasa’da tanımı yapan görevi yapsın itirazımız yok ama çıkıp bir siyasal partinin açıkça destekçisi gibi davranırsa o zaman adama sorarlar, bu namus şereften sen ne anlıyorsun, neden o yemini ettin? Namus ve şeref kavramı bu kadar ucuz olmamalı.”