Kılıçdaroğlu Nakşibendi kökenli Suriçi Derneği’ne misafir olacak

Kılıçdaroğlu Nakşibendi kökenli Suriçi Derneği’ne misafir olacak
9 Ocak 2020 11:25

Kılıçdaroğlu’nun, partisine en uzak kitlelere vermek istediği mesaj nasıl ulaşıyor, bu kitlenin yüzde kaçı CHP’ye olan tutumunu değiştirebilir, bunları da önümüzdeki ilk seçimde daha net göreceğiz. Tutum değişikliği, bu kesimden CHP’ye kayacak oy anlamına gelmiyor çünkü o oyların gitmesi daha muhtemel yeni adresler var. Şimdiki siyasi tabloya göre yeni partilerin, Millet İttifakı içinde yer almaması için bir neden yok.

 

 

Özlem Akarsu Çelik/ Gazete Duvar

 

Son aylarda toplantılarına konuk ettiği isimlerle ve o isimlerin yaptığı açıklamalarla adından söz ettiren Suriçi Grubu, 26 Ocak 2020 Pazar günü konuşmacı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu davet etti.

İstanbul Suriçi Grubu İstanbul Toplantıları’nın 2020’de muhalefet partilerinin liderlerini ağırlayacağını öğrendik. Yılın son davetlisinin ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmasını hedefliyorlar. Bütün bunları Suriçi Grubu Derneği Başkanı Nedim Abi ile konuştuk. Ona birazdan geleceğim ama önce bu buluşmanın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu açısından anlamına değinmekte fayda var.

Cumhuriyet Halk Partisi son seçimlerde kentli muhafazakârlara ve muhafazakâr yoksullara ulaşmaya çalıştı. Bu stratejinin 2011 yılından bu yana yoğun biçimde sürdürüldüğünü ifade eden CHP yetkilileri, Kemal Kılıçdaroğlu’nun özellikle kentli muhafazakârlara/dindarlara ulaşmak konusunda ısrarlı bir çaba içinde olduğunu sık sık paylaştılar görüşmelerimizde.

 

Yazının devamı için tıklayın