Kılıçdaroğlu, MYK’yı yeniliyor!

Kılıçdaroğlu, MYK’yı yeniliyor!
26 Ocak 2015 23:00

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2015 seçimlerinin hazırlığına MYK’yı revize ederek başlıyor.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

Milletvekili aday adayı olabilmek için il ve ilçe yönetimlerinden istifa edenlerin yerlerine yeni atamalar büyük ölçüde tamamlandı.  Atama yapılmayan il, ilçe örgütlerindeki boşalan yerlere önümüzdeki MYK’da atama yapılması bekleniyor.

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2015 seçimlerine  girecek milletvekili aday listesini belirlemeden önce MYK’ya son şeklini verecek.

 

 

Halen MYK üyesi olup da yeterli performansı gösteremeyen, yorgun düşen MYK üyeleriyle Kılıçdaroğlu yollarını ayıracak.

 

Parti içi muhalefetin gücünü kırmak için kendine daha yakın isimlerle yola devam etmek isteyen Kılıçdaroğlu, yeni oluşturacağı MYK’ya almayacağı mevcut MYK üyelerini milletvekili adayı bile yapmayı düşünmüyor.

 

 

Kılıçdaroğlu bu hamlesiyle, kendi öz kadrolarının dışındaki adayların önseçim ya da eğilim yoklaması ile belirlenmesinin önünü açacak ve Haziran seçimlerinden hemen sonra harekete geçecek parti içi muhalefetin ve olası rakiplerinin önünü kesmeyi planlıyor.

 

Mevcut MYK’nın önünde bulunan örgüt atamalarını tamamladıktan sonra Kılıçdaroğlu’nun yapacağı ilk toplantıda mevcut MYK üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür edeceği ve aynı gün yeni MYK’yı oluşturacağı CHP kulislerinde konuşuluyor.

 

Yeni MYK’ya kimlerin girebileceğini mevcut MYK’dan kimlerin dışarıda kalacağını bir sonraki haber analizimizde açıklayacağız.