Kılıçdaroğlu: Siz, açlıktan çocuklar ölürken 50 bin dolarlık çanta taşıyorsanız, ben buna isyan ederim

Kılıçdaroğlu: Siz, açlıktan çocuklar ölürken 50 bin dolarlık çanta taşıyorsanız, ben buna isyan ederim
29 Ekim 2020 13:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Fransa mallarını boykot etme çağrısına eşi Emine Erdoğan’ın Harmes marka çantası üzerinden yaptığı eleştirisine karşılık sarf ettiği sert sözlere yanıt verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Sözlerimi yineliyorum. O çantayı ülkeyi yönetenler taşıyamazlar. Siz açlıktan çocuklar ölürken 50 bin dolarlık çanta taşıyorsanız ben buna isyan ederim ve ediyorum da” ifadelerini kullandı.

 

 

Kılıçdaroğlu, “Eğer bir ülkede Kübra bebek açlıktan ölmüşse ve siz kalkıp Fransız mallarını boykot edin diye bir çağrı yapıyorsanız önce topluma örnek olacak kişiler sizlersiniz. Ben yaşamıyla da topluma örnek olması gereken devlet yöneticilerinin yoksulluğun bu boyutlarda olduğu dönemde 50 bin dolarla gezmelerini doru bulmam. Vicdani değil, ahlaki de değil, açık söylüyorum imani de değil” ifadelerini kullandı.

 

Farnsa’da ifade özgürlüğü dersinde Hz. Peygamber’in karikatürünü gösteren öğretmenin bir öğrencisi tarafından başının kesilerek vahşice öldürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’ınyaptığı ‘İslam’ı yapılandırma’ açıklamasıyla yeni bir tartışma başlamıştı. Erdoğan, Fransa’da Türk mallarının boykot edildiğini belirterek, vatandaşlara Fransız marka ürünleri boykot etme çağrısında bulunmuştu. Erdoğan’ın çağrısının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın kamuoyuna da yansıyan ve 50 bin dolar civarında olduğu belirtilen Harmes marka çantasına atıfta bulunmuş, “Sarayın bahçesinde yak” demişti. Erdoğan ise Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yanıt vermiş, “Eşimle değil benimle konuşsun demişti.