Kılıçdaroğlu: Milletin iradesine neden saygı duymuyorsun?

Kılıçdaroğlu: Milletin iradesine neden saygı duymuyorsun?
25 Ekim 2015 12:45

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları için geldiği Sakarya’da ilçeleri geziyor.

 

 

 

Kılıçdaroğlı, Sakarya gezisinin ilk durağı olan Karasu İlçesi’nin Yuvalıdere semtinde seçmenlere hitaben yaptığı konuşmada 7 Haziran seçimlerinde Milli İradenen tek partiye yetki vermediğini belirterek, “Milli İrade tek partiye yetki vermiyorum dedi. Uzlaşın, bir karar koalisyon kurun dedi. Sizin de öneriniz buydu. Biz kapımızı açtık. Buyrun gelin, milli iradeye saygılıyız. Bu millet vermiyor kardeşim. Neden inatlaşıyorsun. Milletin iradesine neden saygı duymuyorsun? dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce belde olan Yuvalıdere Mahallesi”nde köy kahvaltısına davet edildi. Bu davete programı yoğun olduğu için teşekkür eden Kılıçdaroğlu burada seçim otobüsünün üzerinden seçmenlere hitap etti. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

 

NEDEN İNATLAŞIYORSUN

 

“Temiz bir siyasete, halkı düşünen br siyasete ihtiyacımız var. Bunun için sizden yetki, sizden destek istiyorum. Çok ama çok önemli. Önce şu soruyu kendinize sorun. 7 Haziran’da sandığa gittikten sonra neden 1 Kasım’da da gideceğiz? Vatandaş gitti oyunu kullandı. Milli İrade ‘tek partiye yetki vermiyorum’ dedi. ‘Uzlaşın, bir karar verin koalisyon kurun’ dedi. Sizin de öneriniz buydu. Biz kapımızı açtık. Buyrun gelin, milli iradeye saygılıyız. Hükümet kuralım. ‘Neden bana 400 milletvekili vermedin?’ Madem vermediniz bir daha gideceğiz seçime Bu millet vermiyor kardeşim. Neden inatlaşıyorsun. Milletin iradesine neden saygı duymuyorsun. Ben sizin kullandığınız her oya saygı duydum, saygı duymaya da devam edeceğim.”

 

TARİHİN EN BÜYÜK KRİZLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ

 

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında Türkiye’ye 2 milyon 2 yüzbin Suriyeli’nin geldiğini de hatırlatarak, bunun yanlış politikalardan kaynaklandığını savunup;“Ne olacak bunlar? Bizim çocuklarımız işsiz, şimdi onlara nasıl iş buluruz diye uğraşıp duruyoruz. Ne olacak bizim çocuklarımız? Şu anda Türkiye tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyor” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, “Memleketi kimin yönettiği belli değil. O açıdan 1 Kasım seçimleri çok önemli. Sandığa giderken düşüneceğiz, elimizi vicdanımıza koyacağız. 13 yıl yetki verdik” diyerek şöyle devam etti:

 

DİN İMAN EDEBİYATI YAPIP ARKADAN KÖŞEYİ DÖNÜYORLAR

 

“13 yılda memleletin hangi sorununu çözdüler? Bir Allah’ın kulu çıksın desin ki ‘şu sorunu çözdüler’. Ben sizden yetki istiyorum. Ben öyle 13 yıl, 14 yıl yetki de istemiyorum. Ben sizden 4 yıl yetki istiyorum. 4 yıl yetki verin bu ülke nasıl yönetiliyormuş dünyaya göstereyim. Allah’a şükür aldığım aylık para yetiyor. Siz nasıl geçiniyorsanız ben de öyle geçiniyorum. Mütevazi biz hayatım var. Benim öyle sarayara merakım yok. Hiç bir zaman da istemedim. Ben bu ülkenin zenginleşmesini, halkın zenginleşmesini istiyorum. Çocuklarımızı hangi okula gönderdiğimizi bile bilmiyoruz. Hangi sınıfa gidecekler belli değil. Arkadan söylüyorlar. ‘Vay efendim siz geleceksiniz imam hatipleri kapatacaksınız.’ İmam hatipleri kuran parti biziz neden kapatalım? Bana öğretilen; ibadet Allah için yapılır. Siyaset için değil. Yazı günahtır. Düne kadar bu propagandayı yaptılar. Herkesin inancına saygılıyım. Bunlar bıraktılar, din iman edebiyatı yapıyorlar. Arkadan köşeyi dönüyorlar. Böyle bir şey olmaz.”

 

12 BİN ÇOCUĞUN KATİLİ KİM?

 

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun saraydan ne talimat gelirse onu yaptığını ileri sürdüğü konuşmasında, “Görev verilen bir kişi hükümeti kuramıyorsa, iradesini saraya hipotek etmişse onun bu memlekete faydası olmaz. Başbakan olan kişinin kendi iradesi olacak. Hiç bir şey olmuyor. Yazık. Olan memlekete oluyor. 12 bin çocuk öldü Suriye’de 12 Bin. Kim bunların katili? Kim bunlara silah gönderiyor? Ben size dedim. Ben sizden biriyim. Siz nasıl yaşıyorsanız ben de öyle yaşıyorum” sözleriyle sürdürdü.

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasını yaptıktan sonra çalışmaları kapsamında Hendek İlçesine hareket etti.

 

 

 

Kaynak: Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER /ADAPAZARI(Sakarya) (DHA)