Kılıçdaroğlu: Kutuplaştıran siyasete yer vermeyelim

Kılıçdaroğlu: Kutuplaştıran siyasete yer vermeyelim
26 Ocak 2015 18:26

Gayrimüslim azınlıkların Ruhani liderleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, “Kutuplaştıran, ötekileştiren siyaset anlayışına yer vermeyelim” mesajı verdi.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kutuplaştıran, ötekileştiren siyaset anlayışına yer verilmemesi temennisinde bulundu. Kılıçdaroğlu: ” 7 Haziran’da tek istediğimiz şu; bizi kutuplaştıran, bazı yurttaşlarımızı ötekileştiren, birilerinin yaşam tarzına müdahale eden, birilerini inançları dolayısıyla sorgulayan, yargılayan bir siyaset anlayışına yer vermeyelim.” dedi.

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu, Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Türkiye Museviler Hahambaşı İzak Haleva, Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Süryani Ortodoks Kilisesi Mor Filiksinosu Metropolit Yusuf Çetin ve Süryani Katolik Patrikvekili Yusuf Sağ ile Sait Halim Paşa Yalısı’nda bir araya geldi. Toplantıda, CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Özçelik ve Sezgin Tanrıkulu ile CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, İstanbul Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Talin Ergüneş de hazır bulundu.

 

 

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, dini cemaatlerin sorunlarını konuşmak için bir araya geldiklerini ve toplantının oldukça verimli geçtiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Ruhani liderlerle görüştük. Sorunlarını dinledik, sorunlarını aktardılar ve sorunların bir kısmının yasalardan, bir kısmının da uygulamadan kaynaklandığını ifade ettiler. CHP olarak hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmemeyi, hiç kimseyi inancı ve etnik kimliği dolayısıyla sorgulamamayı temel ilke edindiğimizi Türkiye Cumhuriyeti’nde 77 milyon yurttaş olarak huzur ve barış içinde yaşamak istediğimizi ifade ettik. Aktardıkları sorunların bazıları önümüzdeki günlerde milletvekillerimiz tarafından gündeme getirilecek. Uygulamadan kaynaklanan bazı sorunlar var, onların çözümü için de hep beraber uğraşacağız.” ifadelerini kullandı.

 

 

Hangi sorunların dile getirildiği sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Pek çok sorun var aslında dile getirilen. Günlük yaşamda karşılaşılan sorunlar var, kullanılan dilde yaşanılan sorunlar var. Nefret söylemi bağlamında ele aldıkları sorunlar var. Aslında baktığımız zaman hepimiz, aydın olan insanların yüreğinde insan sevgisi olan insanların bütün bu sorunlara karşı duyarlı olması gerek. Aynı duyarlılığı biz de göstereceğimizi ifade ettik. Aslında medyanın da bu konuda duyarlılığı var. Aynı duyarlılığı toplumun değişik kesimlerinin de sergilemesi gerekiyor.” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, söz konusu cemaatlerden aday gösterilip gösterilmeyeceği sorusuna da, “Bu konuda henüz daha oturup bir karar vermiş değiliz. Kişiler bağlamında bir değerlendirme yapmak henüz daha çok erken. Eğer böyle bir talep olursa elbette değerlendirilir.” cevabını verdi.

 

 

‘YUNANİSTAN’DAKİ SEÇİMLER SON DERECE GÜZEL’

 

 

Yunanistan’da sol bir partinin iktidara gelmesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Yunanistan’daki seçimler bize göre son derece güzel. Aynı dünya görüşünü paylaşan iki siyasal parti olarak ifade edeyim, aynı dünya görüşünü paylaşan bir siyasal patinin Yunanistan’da başarı kazanması elbetteki güzel.” dedi.