Kılıçdaroğlu kurultay için tarih verdi!

Kılıçdaroğlu kurultay için tarih verdi!
16 Eylül 2019 14:58

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) toplantısında olağan kurultay takviminin ne zaman ilan edileceği konusunda ilk kez tarih verdi.

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan Parti Meclisi toplantısında, tüzük değişikliğine ilişkin hazırlanan yönetmelikler görüşülerek kabul edildi.

Toplantıda söz alan bazı PM üyeleri Kılıçdaroğlu’na, “Nereye gitsek herkes olağan kurultay sürecinin ne zaman başlayacağını soruyor. Bu konuda MYK olarak bir çalışmanız var mı?” sorusunu sordu.

 

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, önce olağan kurultay sürecini başlatmak için kurmaylarının çalışma yaptığını söyledi ardından toplantıda bulunan Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya dönerek, “Oğuz Bey, olağan kurultay takvimini ne zaman ilan edebiliriz, çalışmanız ne aşamada?” sorusunu sordu.

Salıcı’nın da, olağan kurultay takvimini en geç ay sonuna kadar hazırlayacakları bilgisini verdi.

Bunun üzerine CHP Lideri, “Olağan kurultay takvimi hazırlanır hazırlanmaz MYK olarak hemen ilan edeceğiz ve kurultay sürecini resmen başlatacağız” bilgisini paylaştı.

CHP’de Ekim ayı başında takviminin ilan edilmesi durumunda olağan kurultayın Nisan veya Mayıs aylarında yapılması bekleniyor.