Kılıçdaroğlu: Krizi aşmak için görev alacağız!

Kılıçdaroğlu: Krizi aşmak için görev alacağız!
26 Temmuz 2016 09:21

CHP liderinin, MYK üyelerine Saray’a neden gittiğini anlattığı öğrenildi.

 

 

 

Meriç Tafolar / Milliyet

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlediği liderler zirvesi öncesi topladığı MYK’da, daveti kabul etmesini, “Türkiye siyasi bir kriz yaşıyor, CHP’ye herkesten daha çok görev düşüyor, ülkenin bütünlüğü ve Türkiye’nin krizi aşması konusunda. Bu konuda görev de alacağız, risk de alacağız, gidişimizin amacı bu, sarayı meşrulaştırmak değildir” sözleriyle açıkladığı belirtildi.

 

 

‘Teşekkür ediyorum’

 

 

Kılıçdaroğlu, dün Sabah saat 11.00’de Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) toplayarak, Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek liderler zirvesindeki tutumunu ve partisinin Taksim mitingini değerlendirdi.

 

 

Milliyet’in aldığı bilgilere göre Kılıçdaroğlu, Taksim Mitingi’nde okuduğu manifestonun, davet ettikleri sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan görüşmeler sonrasında hazırlandığını ifade ederek, “Sivil topluma, sendikalara emek veren herkese teşekkür ediyorum. Özetle vurguladık, darbeye de sivil diktaya da karşıyız. Konuşmamızı eleştirenler aynı isimler, söylediğim gayet açık bazı çevreler saptırmaya çalışıyorlar. Çok sayıda sanatçı ve sivil toplum kuruluşunun temsilcisinin orada olması çok önemliydi. Toplumun bütün renkleri oradaydı” dediği belirtildi

 

Risk de alacağız

 

 

Kılıçdaroğlu’nun, toplantıda, partisinin, “kaçak saray” olarak nitelediği Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na neden gittiğini de kurmaylarıyla paylaştığı ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun şu değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi:

 

 

“Daha önce de söylemiştim Saray’a olağanüstü dönemlerde gidebileceğimi, bu kapsamda gidiyorum. Türkiye siyasi bir kriz yaşıyor, CHP’ye herkesten daha çok görev düşüyor. Ülkenin bütünlüğü ve Türkiye’nin krizi aşması konusunda CHP’ye düşen görevin gereğini yapacağız. Bu noktada risk de alacağız. Şunu bilmeniz gerekiyor gidişimizin amacı sadece bu, sarayı meşrulaştırmak asla değildir. Fikrimizi söyleyeceğiz, devlet tecrübelerimizi onlara aktaracağız. Türkiye’nin uzlaşıyla yönetilmesi gerekiyor, gerginlikten uzak bir tabloyla yönetilmesi gerekiyor.”