Kılıçdaroğlu: Kızıma haram yememesini öğrettim

Kılıçdaroğlu: Kızıma haram yememesini öğrettim
14 Temmuz 2015 12:08

CHP lideri kızı ve diğer aile bireylerinin mal varlıkları ile ilgili araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

 

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kızı ile ilgili ortaya atılan “lüks daire” iddiaları üzerine tarihi bir karar verdi. Kılıçdaroğlu; kendisinin, eşinin, çocuklarının ve birinci dereceden yakınlarının mal varlıklarının araştırılması için Meclis’ten komisyon kurulmasını talep edecek.

 

KILIÇDAROĞLU’NUN KIZI ATAŞEHİR’DE LÜKS DAİRE ALDI İDDİASI!

 

Kılıçdaroğlu’nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu’nun, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi’nin lüks dairelerinin bulunduğu rezidansta bir dairesi olduğu iddia edilmişti. İddia CHP tabanında da geniş yankı bulmuştu.

 

“HARAM YEMEDİLER”

 

Kılıçdaroğlu iddialarla ilgili ilk açıklamasında “Kızıma haram yememesini öğrettim, kul hakkı yememesini öğrettim, onlar bunu gayet iyi biliyorlar. Hepsi onurlular, pırıl pırıl insanlar. Onlarla gurur duyuyorum, onur duyuyorum. Onlar alınteriyle kazandılar, kul hakkı yemediler, hırsızlık yapmadılar. Onlarla gurur duyuyorum, onları seviyorum, onlarla her zaman övünç duyuyorum” ifadelerine yer vermişti.

 

ŞİMDİ NE OLACAK?

 

Kılıçdaroğlu’nun başvurusu kabul edilirse, Meclis’te oluşturulacak bir komisyon CHP liderinin ve ailesinin mal varlıklarını araştıracak. Her hangi bir haksız mal edinme olduğu takdirde de bu kamuoyuna açıklanacak.

 

 

Kaynak: Sözcü